Ministerieel besluit houdende ambtelijke erkenning van de extreem ongevoelige springstoffen, de 12 mai 2021

Artikel 1. De extreem ongevoelige springstoffen van allerlei herkomst bestemd voor de vervaardiging van munitie in gebruik bij de strijdkrachten, waarvan de kenmerken beschreven zijn in de nota E6/ENSURE/20/610-5949a van de dienst Reglementering Veiligheid, worden ambtelijk erkend en ingedeeld in klasse A4-6 "Extreem ongevoelige springstoffen".

Art. 2. De verpakkingsmethode is voorgeschreven volgens de aanbevelingen van de experts van de Verenigde Naties inzake vervoer van gevaarlijke goederen, zoals zij in het kader van het Europees ADR-verdrag zijn toegepast.

Art. 3. Deze springstoffen mogen niet gebruikt worden voor springwerk op werkterreinen.

Art. 4. Uitgifte van dit besluit zal worden gezonden aan het hoofd van de dienst Reglementering Veiligheid, dat ermee belast wordt een eensluidend afschrift aan de aanvrager over te maken.

Handtekening

Brussel, 12 mei 2021.

P.-Y. DERMAGNE

Aanhef

De Minister van Economie,

Gelet op de wet van 28 mei 1956 betreffende ontplofbare en voor de deflagratie vatbare stoffen en mengsels en de daarmede geladen tuigen, artikel 1, eerste lid;

Gelet op het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT