Ministerieel besluit houdende aanduiding, in de Programmatorische federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid, van de bevoegde hiërarchisch meerdere inzake tuchtzaken en schorsing in het belang van de dienst, de 30 juin 2021

Artikel 1. § 1. De hiërarchische meerdere van de ambtenaar waartegen een tuchtprocedure wordt opgestart, wordt als bevoegde hiërarchische meerdere aangeduid voor zover hij minstens als ambtenaar tot het niveau A behoort of een management- of staffunctie uitoefent.

§ 2. Indien, om gegronde redenen, geen bevoegde hiërarchische meerdere binnen de hiërarchische lijn van de betrokken ambtenaar kan optreden, duidt de Voorzitter van de Programmatorische federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid een bevoegde hiërarchische meerdere aan die tot het niveau A behoort en minstens een gelijkwaardige klasse bekleedt als de ambtenaar waartegen een tuchtprocedure wordt opgestart of een management- of staffunctie uitoefent.

§ 3. Bij afwezigheid van een voorzitter van het directiecomité van de Programmatorische federale overheidsdienst Wetenschapsbeleid, wijst de minister die bevoegd is voor het Wetenschapsbeleid een titularis aan van een managementfunctie binnen een andere federale overheidsdienst of een andere programmatorische federale overheidsdienst.

§ 4. Indien de krachtens paragraaf 1 en 2 bevoegde hiërarchische meerdere en de ambtenaar waartegen een tuchtprocedure wordt opgestart niet van dezelfde taalrol zijn en indien de bevoegde hiërarchische meerdere het bewijs omtrent de taalkennis voorzien in artikelen 7 of 12 van het koninklijk besluit van 8 maart 2001 tot vaststelling van de voorwaarden voor het uitreiken van de bewijzen omtrent de taalkennis voorgeschreven bij artikel 53 van de wetten op het gebruik van de talen in bestuurszaken samengevat op 18 juli 1966, niet kan voorleggen, laat de bevoegde hiërarchische meerdere zich bijstaan door een wettelijk tweetalige ambtenaar.

Art. 2. De hiërarchische meerdere van de ambtenaar waartegen een schorsing in het belang van de dienst wordt overwogen, wordt aangeduid overeenkomstig artikel 1.

Art. 3. Het ministerieel...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT