Ministerieel besluit betreffende de inschrijving van de personen die optreden in de bevoorradingsketen van het land en van de verbruikers van aardolie en aardolieproducten, de 19 mai 2021

Artikel 1. Elke in de Belgische Kruispuntbank van Ondernemingen ingeschreven natuurlijke persoon of rechtspersoon die voor eigen rekening of voor rekening van derden, aardolie en aardolieproducten produceert, aankoopt, invoert, uitvoert, raffineert, in opslag houdt, verwerkt, verbruikt, verdeelt, te koop aanbiedt, verkoopt, levert of vervoert, is ertoe gehouden zich bij de Algemene Directie Energie van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, hierna te noemen "de Algemene Directie Energie", in te schrijven.

Art. 2. Zijn er niet toe gehouden zich in te schrijven, de in artikel 1 bedoelde personen die aardolie of aardolieproducten kopen voor hun eigen huishoudelijk verbruik of in naam en voor rekening van één of meerdere eindgebruikers.

Art. 3. § 1. Voor de inschrijving moet een behoorlijk ingevuld en ondertekend formulier, dat met in bijlage voorkomend model overeenstemt, binnen de zestig dagen na de inwerkingtreding van dit besluit naar de Algemene Directie Energie worden gezonden.

§ 2. Elke persoon die uit hoofde van artikel 1 onderworpen is aan de inschrijvingsverplichting downloadt het formulier als bedoeld in paragraaf 1 van de website van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie of vraagt het formulier aan per e-mail of per post bij de Algemene Directie, Energie, Koning Albert II-laan 16 te 1000 Brussel.

§ 3. Het behoorlijk ingevulde en ondertekende formulier wordt per post, per e-mail of via elk andere elektronische communicatiemiddel naar de Algemene Directie Energie, Koning Albert II-laan 16 te 1000 Brussel teruggezonden, binnen de termijn bedoeld in paragraaf 1.

§ 4. Een getuigschrift van inschrijving wordt door de Algemene Directie Energie afgeleverd aan elke persoon die deze formaliteiten heeft vervuld.

Elke persoon die uit hoofde van artikel 1 onderworpen is aan de inschrijvingsverplichting is verplicht de gegevens aan te leveren die in het inschrijvingsformulier bedoeld in paragraaf 1 gemarkeerd zijn met een sterretje. Bij gebrek daaraan wordt het inschrijvingsformulier als niet-gevalideerd beschouwd en de verplichting bedoeld in artikel 1 als niet nagekomen.

De gegevens in het inschrijvingsformulier die niet gemarkeerd zijn met een sterretje zijn facultatief.

§ 5. De periode waarbinnen de Algemene Directie Energie de persoonsgegevens verzameld binnen het kader van het inschrijvingsformulier zoals bedoeld in paragraaf 1 zal bijhouden, bedraagt maximaal twee jaar vanaf de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT