Ministerieel besluit betreffende de comptabiliteit van de aan de staat toebehorende material resources, de 18 décembre 2020

Artikel 1. De instellingen van Defensie waar rekenplichtigen van de niet toegewezen material resources worden aangesteld, zijn de centrale instellingen voor distributie en herstelling die in de bij dit besluit gevoegde tabel in bijlage A zijn aangeduid.

De Chef Defensie mag in deze tabel wijzigingen aanbrengen overeenkomstig de verandering van de benaming van een vernoemde instelling.

Art. 2. In elke instelling, vermeld in bijlage A, wordt een rekenplichtige van de aldaar opgeslagen niet toegewezen material resources aangesteld.

Art. 3. De borgtocht die moet worden gestort door de rekenplichtigen voor wie dit besluit geldt bedraagt 25 EUR.

Art. 4. In elke instelling, vermeld in bijlage A, wordt de commandant belast met het toezicht over de rekenplichtigen van de niet toegewezen material resources.

Voor de uitvoering van deze opdracht worden deze autoriteiten " toezichtsautoriteiten " genoemd.

Art. 5. Voor de overmaking aan het Rekenhof zien de toezichtsautoriteiten de algemene rekening van het beheer na van de rekenplichtige van de niet toegewezen material resources en keuren zij deze goed zo het past.

Art. 6. Wanneer aan niet toegewezen material resources schade is veroorzaakt, brengen de genoemde autoriteiten vermeld in de tabel in bijlage B van dit besluit, in het kader van hun onderscheiden ambtsbevoegdheden, na onderzoek en op verslag en advies van de betrokken chefs, een laatste gemotiveerd advies uit over de dossiers van onderzoek die aan het Rekenhof moeten worden voorgelegd; deze bevoegdheid tot het uitbrengen van advies wordt uitgeoefend binnen de grenzen van de tegenover hun functies bepaalde sommen die het totale bedrag vormen van de schade die aan de Staat werd berokkend.

Art. 7. Het ministerieel besluit van 27 april 2006 betreffende de comptabiliteit van de aan de Staat toebehorende material resources, wordt opgeheven.

Art. 8. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 januari 2021.

Bijlage A bij het ministerieel besluit betreffende de comptabiliteit van de aan de staat toebehorende material resources.

Lijst van de instellingen van Defensie waar rekenplichtigen van niet toegewezen material resources worden aangesteld

Reeks Nr. Benaming en afkorting instelling Rekenplichtige der waren Toezichtsautoriteit
1 Het distributiecentrum voor Wisselstukken (DisC WS) Chef Departement Logistiek Comd DisC Wisselstukken
2 Competentiecentrum Steunmaterieel en Producten (CC MP) Chef Onderdepartement Magazijnen Comd CC MP
...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT