Ministerieel besluit betreffende de bekendmaking van de oproep om te gaan stemmen in het kader van de verkiezingen van 17 september 2022 van de adviesraden van de huurders ingesteld bij de openbare vastgoedmaatschappijen en de modaliteiten voor de terbeschikkingsstelling van de lokalen door de vastgoedmaatschappijen, de 18 juillet 2022

Artikel 1. In de zin van onderhavig besluit dient onder het "besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016" het "besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016 betreffende de verkiezing en werkwijze van de huurdersadviesraden ingesteld bij de Openbare Vastgoedmaatschappijen" te worden verstaan.

Art. 2. De term "vestigingsplaats", die in de tekst van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016 gehanteerd wordt, dient als volgt te worden geïnterpreteerd : "de zetel van de OVM alsook elke lokaal steunpunt waar de huurders zich fysiek tot de OVM kunnen richten".

Art. 3. De bekendmaking van de oproep om te gaan stemmen waarvan sprake in artikel 3, lid 2 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016 voldoet aan de volgende beginselen :

iedere bij de verkiezing betrokken OVM :

  1. plakt in de inkomhallen van appartementsgebouwen waarvan ze het beheer verzorgt en op alle haar vestigingsplaatsen de affiches met betrekking tot de oproep tot stemmen die haar door de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij worden bezorgd aan;

  2. brengt een bekendmaking voor de oproep om te gaan stemmen aan op haar website, voor zover zij er één heeft ;

    Art. 4. De bekendmaking op de website van de BGHM van de vastgestelde lijst met kandidaatstellingen, waarvan sprake in artikel 8, lid 4, 2° van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016, voldoet aan de volgende voorschriften :

  3. de voornaam + naam van de kandidaat worden bekendgemaakt;

  4. het adres van de kandidaat wordt niet bekendgemaakt;

  5. iedere geldige referentie naar een vereniging die door de Regering erkend is als vereniging die ijvert voor integratie via huisvesting of naar een huisvestingssite wordt bekendgemaakt.

    Art. 5. De modaliteiten voor de terbeschikkingstelling van het lokaal of de lokalen die de OVM voor diens Adviesraden van de Huurders ter beschikking stelt en waarvan sprake is in artikel 30, lid 7, 2° van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 mei 2016, zijn de volgende :

  6. elke OVM dient minstens één lokaal ter beschikking te stellen van zijn Adviesraad van de Huurders;

  7. de ter beschikkingsstelling van het lokaal gebeurt gratis, er mag geen huur noch bezettingsvergoeding gevraagd worden aan de Adviesraad van de Huurders;

  8. het lokaal of de lokalen die ter beschikking worden gesteld...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT