26 FEBRUARI 2002. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 12 januari 1998, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid, betreffende de uitbreiding van de definitie van de risicogroepen voor de streek van Charleroi (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid;

Op de voordracht van Onze Minister van Werkgelegenheid,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 12 januari 1998, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid, betreffende de uitbreiding van de definitie van de risicogroepen voor de streek van Charleroi.

Art. 2. Onze Minister van Werkgelegenheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 26 februari 2002.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Werkgelegenheid,

Mevr. L. ONKELINX

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid

Collectieve arbeidsovereenkomst van 12 januari 1998

Uitbreiding van de definitie van de risicogroepen voor de streek van Charleroi (Overeenkomst geregistreerd op 27 februari 1998 onder het nummer 47192/CO/209)

Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers, de mannelijke en vrouwelijke bedienden van de ondernemingen uit de streek van Charleroi die ressorteren onder het Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid.

Definities

Art. 2. Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst, wordt verstaan onder :

  1. "Streek van Charleroi", de streek die bestaat uit :

    - het administratief arrondissement van Charleroi, met uitzondering van de gemeenten Chappelle-lez-Herlaimont, Trazegnies, Gouy-lez-Piéton, Manage, Morlanwelz, Seneffe, Haine-Saint-Pierre (nu deel van La Louvière);

    - het administratief arrondissement van Thuin, met uitzondering van de gemeenten Anderlues, Binche, Grand-Reng, Estinnes, Lobbes, Merbes-le-Château en Merbes-Saint-Marie.

  2. "de bedienden" : de mannelijke en vrouwelijke bedienden.

  3. "Het Paritair Comité voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid" draagt haar bevoegdheden over aan de Gewestelijke Paritaire Sectie voor de bedienden der metaalfabrikatennijverheid van de streek van Charleroi.

    Uitbreiding van de risicogroepen

    wat betreft de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT