18 JANUARI 1999. - Wet houdende instemming met de Overeenkomst tussen de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie, enerzijds, en de Regering van de Republiek Moldova, anderzijds, inzake de wederzijdse bevordering en bescherming van investeringen, ondertekend te Chisinau op 21 mei 1996 (1) (2) (3)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Art. 2. De Overeenkomst tussen de Belgisch-Luxembourgse Economische Unie, ernerzijds, en de Regering van de Republiek Moldova, anderzijds, inzake de wederzijdse bevordering en bescherming van investeringen, ondertekend te Chisinau op 21 mei 1996, zal volkomen gevolg hebben.

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Gegeven te Brussel, 18 januari 1999.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Buitenlandse Zaken,

E. DERYCKE

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Economie en Telecommunicatie,

belast met Buitenlandse Handel,

E. DI RUPO

Gezien en met `s Lands zegel gezegeld :

De Minister van Justitie,

T. VAN PARYS

_______

Nota's

(1) Zitting 1997-1998.

Senaat :

Documenten. - Ontwerp van wet ingediend op 23 juni 1998, nr. 1-1035/1.

Zitting 1998-1999.

Documenten. - Verslag, nr. 1-1035/2. - Tekst aangenomen in vergadering en overgezonden aan de kamer, nr. 1-1105/3. - Tekst aangenomen door de Commissie nr. 1-1035/3.

Parlementaire Handelingen. - Bespreking, vergadering van 18 november 1998. - Stemming, vergadering van 19 november 1998.

Kamer :

Documenten. - Tekst overgezonden door de Senaat, nr. 49-1829/1. - Verslag, nr. 49-1829/2. - Tekst aangenomen in plenaire vergadering en aan de Koning ter bekrachtiging voorgelegd, nr. 49-1829/2.

Parlementaire Handelingen. - Bespreking, vergadering van 3 december 1998. - Stemming, vergadering van 3 december 1998.

(2) Decreet van het Vlaamse Gewest van 2 februari 2001 (Belgisch Staatsblad 14 maart 2001); Decreet van het Waalse Gewest van 9 april 1998 (Belgisch Staatsblad van 22 april 1998); Ordonnantie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 20 november 1997 (Belgisch Staatsblad van 14 januari 1998).

(3) De uitwisseling van de bekrachtigingsoorkonden heeft plaatsgehad op 20 maart 2002. Overeenkomstig de bepalingen van artikel 13, treedt deze Overeenkomst inwerking 20 april 2002.

OVEREENKOMST

TUSSEN DE BELGISCH-LUXEMBURGSE ECONOMISCHE UNIE, enerzijds,

EN

DE REGERING VAN DE REPUBLIEK MOLDOVA, anderzijds,

INZAKE DE WEDERZIJDSE BEVORDERING

EN BESCHERMING

VAN INVESTERINGEN

de Regering van het Koninkrijk België,

handelend mede in eigen naam als in naam van de

Regering van het Groothertogdom Luxemburg,

krachtens bestaande overeenkomsten,

de Regering van het Vlaamse Gewest,

de Regering van het Waalse Gewest

en de Regering van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, enerzijds

en

de Regering van de Republiek Moldova, anderzijds

(hierna te noemen de "Overeenkomstsluitende Partijen")

verlangende hun economische samenwerking te versterken door het scheppen van gunstige voorwaarden voor de verwezenlijking van investeringen door onderdanen van één der Overeenkomstsluitende Partijen op het grondgebied van de andere Overeenkomstsluitende Partij,

zijn overeengekomen als volgt :

ARTIKEL 1

BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

Voor de toepassing van deze Overeenkomst,

  1. Betekent het begrip "investeerders" :

    1. de "onderdanen", dit wil zeggen elke natuurlijke persoon die, volgens de wetgeving van het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg of de Republiek Moldova beschouwd wordt als onderdaan van respectievelijk het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg of de Republiek Moldova;

    2. de "vennootschappen", dit wil zeggen elke rechtspersoon die is opgericht overeenkomstig de wetgeving van het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg of de Republiek Moldova en die zijn maatschappelijke zetel heeft op het grondgebied van respectievelijk het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg of de Republiek Moldova.

  2. Betekent het begrip "investering" om het even welke vorm van activa en elke rechtstreekse of onrechtstreekse inbreng in speciën, natura of diensten, die worden geïnvesteerd of geherinvesteerd in om het even welke economische sector.

    Als investeringen in de zin van deze Overeenkomst gelden meer bepaald, maar niet uitsluitend :

    1. de roerende en onroerende goederen alsook alle andere zakelijke rechten, zoals hypotheken, voorrechten, panden, vruchtgebruik en gelijkaardige rechten;

    2. de aandelen, winstbewijzen en alle andere vormen van deelneming, zelfs minoritair of onrechtstreeks, in vennootschappen die zijn opgericht op het grondgebied van één der Overeenkomstsluitende Partijen;

    3. de obligaties, vorderingen en rechten op enige prestatie met economische waarde;

    4. de auteursrechten, rechten van industriële eigendom, technische procédés, gedeponeerde namen en handelsfondsen;

    5. de publiekrechtelijke of contractuele concessies, waaronder die betreffende de prospectie, de teelt, de ontginning of winning van natuurlijke rijkdommen.

    Geen enkele verandering in de juridische vorm waarin de activa en kapitalen werden geïnvesteerd of geherinvesteerd brengt hun kwalificatie als "investering" als bedoeld in deze Overeenkomst in het gedrang.

  3. Betekent het begrip "inkomsten"...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT