Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 november 2016 betreffende de modaliteiten van aflevering van de uittreksels uit het strafregister aan particulieren, de 13 septembre 2022

Artikel 1. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 21 november 2016 betreffende de modaliteiten van aflevering van de uittreksels uit het strafregister aan particulieren worden de volgende woorden ingevoegd tussen de woorden "artikel 595 of 596, eerste of tweede lid, van het Wetboek van strafvordering;" en "- " NIS-code "":

- "beveiligd elektronisch platform: elektronische gegevensdrager waarop het uittreksel uit het strafregister in elektronisch formaat en na identificatie van de aanvrager door middel van aangepaste beveiligingstechnieken wordt afgeleverd;".

Art. 2. Artikel 10 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

"Het uittreksel uit het strafregister dat door de gebruiker via CJCS-CG werd gevraagd, wordt aan deze laatste door de dienst Centraal Strafregister in CJCS-CG ter beschikking gesteld en vervolgens door de gebruiker, voor zover de aanvrager in zijn aanvraag voor de elektronische aflevering heeft gekozen, op een beveiligd elektronisch platform afgeleverd aan de aanvrager.

Indien de gemeenten de uittreksels uit het strafregister op elektronische wijze afleveren, doen zij dit op het daartoe voorziene beveiligd elektronisch platform.

Het uittreksel uit het strafregister is gedurende zes maanden na de aflevering door de gebruiker ter beschikking van de aanvrager op het beveiligd elektronisch platform. Na afloop van deze termijn wordt het uittreksel verwijderd van het beveiligd elektronisch platform.

Wanneer de aanvrager bij zijn aanvraag aangeeft het uittreksel in papieren vorm te ontvangen, drukt de gebruiker het uittreksel onverwijld op papier af en overhandigt dit in ongewijzigde vorm aan de aanvrager of verzendt dit onder gesloten omslag naar zijn woonplaats.

De uittreksels uit het strafregister worden door het Centraal Strafregister ondertekend door middel van een elektronisch zegel zoals bedoeld in artikel 3.25 van de EU-verordening nr. 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 23 juli 2014 betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt en tot intrekking van Richtlijn 1999/93/EG en van een elektronische tijdstempel zoals bedoeld in artikel 3.33 van deze verordening.

De minister van Justitie is bevoegd om nadere modaliteiten van aflevering van de uittreksels uit het strafregister te bepalen."

Handtekening

Gegeven te Brussel, 13 september 2022.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Justitie,

V. VAN QUICKENBORNE

Aanhef

FILIP, Koning der...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT