Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 17 oktober 1994 betreffende de omzetting van het moederschapsverlof in vaderschapsverlof bij overlijden of hospitalisatie van de moeder, de 7 octobre 2022

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 17 oktober 1994 betreffende de omzetting van het moederschapsverlof in vaderschapsverlof bij overlijden of hospitalisatie van de moeder wordt vervangen als volgt:

"Koninklijk besluit betreffende de omzetting van het moederschapsverlof bij overlijden of hospitalisatie van de moeder".

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 8 juli 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid worden in de eerste gedachtestreep de woorden "of van de wet van 1 april 1936 op de arbeidsovereenkomst wegens dienst op binnenschepen" opgeheven;

  2. in het eerste lid wordt na de eerste gedachtestreep een nieuwe gedachtestreep ingevoegd, dat de tweede gedachtestreep wordt, luidende:

    "- meemoeder van het kind: de vrouwelijke werknemer, andere dan de moeder, die een afstammingsband ten overstaan van het kind aantoont en die een overeenkomst heeft welke onder het toepassingsgebied valt van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten;";

  3. in het tweede lid, worden de woorden "tweede tot vijfde lid" vervangen door de woorden "derde tot zevende lid";

  4. in het tweede lid, worden de woorden "of de meemoeder" ingevoegd tussen de woorden "gelijkgesteld met de vader" en de woorden "van het kind".

    Art. 3. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de woorden "de vader, op zijn verzoek, vaderschapsverlof nemen om de opvang van het kind te verzekeren, op voorwaarde dat hij" vervangen door de woorden "de vader of de meemoeder op zijn of haar verzoek, omgezet moederschapsverlof nemen om de opvang van het kind te verzekeren, op voorwaarde dat hij of zij".

    Art. 4. In de artikelen 3, 4 en 6 van hetzelfde besluit wordt het woord "vaderschapsverlof" telkens vervangen door de woorden "omgezet moederschapsverlof".

    Art. 5. In artikel 4, § 1, van hetzelfde besluit, worden de woorden "of de meemoeder" ingevoegd tussen de woorden "de vader" en het " het woord".

    Art. 6. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT