Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2006 betreffende het statuut, de loopbaan en de bezoldigingsregeling van het gerechtspersoneel, de 29 mars 2022

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 10 november 2006 betreffende het statuut, de loopbaan en de bezoldigingsregeling van het gerechtspersoneel, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 11 december 2019, wordt titel IV aangevuld met een hoofdstuk IX die de artikelen 85/1 tot 85/3 bevat, luidende:

"Hoofdstuk IX. `Toelage voor nachtprestaties

Art. 85/1. Een toelage wordt toegekend aan het gerechtspersoneel belast met het toezicht in de gerechtsgebouwen dat nachtprestaties verleend.

De prestaties verricht tussen 22 uur en 4 uur worden beschouwd als nachtprestaties. De prestaties verricht tussen 18 uur en 22 uur voor zover zij eindigen te of na 22 uur, en de prestaties verricht tussen 4 uur en 8 uur voor zover zij eindigen te of na 22 of beginnen te of voor 4 uur worden gelijkgesteld met nachtprestaties.

Art. 85/2. Het bedrag van deze toelage wordt vastgesteld op drie euro per uur prestatie.

De toelage wordt maandelijks en na vervallen termijn betaald. Het gedeelte van een uur gelijk aan of hoger dan dertig minutes waarvoor nachtprestaties werden verricht, wordt beschouwd als een uur prestatie. Het wordt genegeerd als het deze duur niet bereikt.

Art. 85/3. De artikelen 85/1 en 85/2 zijn van toepassing op de contractuele personeelsleden.".

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de maand na die waarin het is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De minister van Justitie is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Justitie,

V. VAN QUICKENBORNE

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op het Gerechtelijk Wetboek, artikel 177 §...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT