Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie en tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 september 2004 tot toekenning van een installatiepremie door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn aan bepaalde personen die hun hoedanigheid van dakloze verliezen, de 2 mars 2022

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 14 maart 2021, wordt een artikel 9/1 ingevoegd, luidende:

"Art. 9/1. Krachtens artikel 14, § 3, tweede lid, van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie, wordt een verhoging van het leefloon, gelijk aan één twaalfde van het jaarlijks bedrag van het leefloon, vastgesteld in artikel 14, § 1, eerste lid, 3°, van de bovenvermelde wet van 26 mei 2002, voor de tweede keer toegekend in het leven aan personen die dakloos geworden zijn als gevolg van de overstromingen die zich in juli 2021 in België hebben voorgedaan en die hun hoedanigheid van dakloze verloren hebben door een woonst te betrekken die hen als hoofdverblijfplaats dient.

Om voor deze installatiepremie in aanmerking te komen, moest de persoon op het ogenblik dat hij dakloos werd ten gevolge van de overstromingen in juli 2021, wonen in een door de natuurramp getroffen gemeente, zoals vastgesteld door de bevoegde overheid en waarvan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn een toelage heeft ontvangen overeenkomstig het koninklijk besluit van 6 augustus 2021 betreffende het invoeren van toelage "Overstromingen" voor de doelgroep van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn die in de getroffen gemeenten liggen."

Art. 2. Artikel 2 van het koninklijk besluit van 21 september 2004 tot toekenning van een installatiepremie door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn aan bepaalde personen die hun hoedanigheid van dakloze verliezen, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 18 januari 2005, wordt aangevuld met paragraaf 4 luidende:

" § 4. In afwijking van § 1 wordt een installatiepremie voor de tweede keer toegekend in het leven aan personen die dakloos geworden zijn als gevolg van de overstromingen die zich in juli 2021 in België hebben voorgedaan en die hun hoedanigheid van dakloze verloren hebben door een woonst te betrekken die hen als hoofdverblijfplaats dient.

Om voor deze installatiepremie in aanmerking te komen, moest de persoon op het ogenblik dat hij dakloos werd ten gevolge van de overstromingen in juli 2021, wonen in een door de natuurramp getroffen gemeente, zoals vastgesteld door de bevoegde overheid en waarvan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn een toelage heeft ontvangen overeenkomstig het koninklijk besluit van 6...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT