Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 september 2017 houdende regeling van verdovende middelen en psychotrope stoffen, de 27 décembre 2021

TITEL I. - WIJZIGINGSBEPALINGEN

Artikel 1. Het opschrift van Titel 1 van het koninklijk besluit van 6 september 2017 houdende regeling van verdovende middelen en psychotrope stoffen wordt aangevuld met de woorden "en van de Gedelegeerde Richtlijnen vastgesteld op grond van artikel 1a van het Kaderbesluit 2004/757/JBZ".

Art. 2. Artikel 1 van hetzelfde besluit, waarvan de bestaande tekst paragraaf 1 zal vormen, wordt aangevuld met een paragraaf 2, luidende:

" § 2. Dit besluit regelt eveneens de omzetting van:

  1. de Gedelegeerde Richtlijn (EU) 2020/1687 van de Commissie van 2 september tot wijziging van de bijlage bij Kaderbesluit 2004/757/JBZ van de Raad in verband met het opnemen van de nieuwe psychoactieve stof N,N-diethyl-2-[[4-(1-methylethoxy)fenyl]methyl]-5-nitro-1H-benzimidazool-1-ethanamine (isotonitazeen) in de definitie van "drug" ".

    Art. 3. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden, in de bepaling onder 24°, de woorden "verpakking en herverpakking" vervangen door de woorden ",alsook verpakking en herverpakking indien deze laatsten kunnen leiden tot een verlies aan middelen gedurende dit proces".

    Art. 4. In artikel 3, § 2 van hetzelfde besluit, in de bepaling onder 3°, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  2. de woorden "en IVc" worden ingevoegd tussen de woorden "bijlage Ic" en de woorden ", met uitzondering";

  3. de woorden "en 23" worden vervangen door de woorden "23, 24, 26, 27 en 28";

  4. de woorden "4," worden opgeheven.

    Art. 5. Artikel 6, § 2 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een lid, luidende:

    "In uitzondering op het vorige lid is de verbouw van de cannabisplant toegestaan voor zover deze gebeurt overeenkomstig de voorwaarden van de Verordening (EU) Nr. 1307/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 december 2013 tot vaststelling van voorschriften voor rechtstreekse betalingen aan landbouwers in het kader van de steunregelingen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 637/2008 van de Raad en Verordening (EG) nr. 73/2009 van de Raad."

    Art. 6. In artikel 7, § 2 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. het eerste lid wordt vervangen als volgt:

    "De vergunning die wordt verleend in het kader van wetenschappelijke of analytische doeleinden is slechts geldig voor één plaats waar de activiteiten plaatsvinden.";

  6. in het tweede lid worden de woorden "en 2" ingevoegd tussen de woorden "lid 1" en de woorden "kan de";

  7. tussen het eerste en het tweede lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

    "De vergunning die wordt verleend in het kader van educatieve doeleinden is geldig voor één of meerdere plaatsen waar de activiteiten plaatsvinden.".

    Art. 7. In artikel 8 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  8. de bepaling onder 2° wordt aangevuld met de woorden ", dewelke evenwel tijdelijk dienen te zijn en waarvan de duur zo kort mogelijk dient te worden gehouden, rekening houdend met de noodzaak ervan";

  9. het artikel wordt aangevuld met de bepaling onder 6°, luidende:

    "6° het aanschaffen en het bezit van de middelen onder bijlage III met het oog op de vernietiging overeenkomstig de toepasselijke afvalstoffenwetgeving, voor rekening en onder de verantwoordelijkheid van de houder van een vergunning.".

    Art. 8. Artikel 9, § 1 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een lid, luidende:

    "Indien de aanvrager een rechtspersoon is en de middelen bewaard worden door een andere rechtspersoon, wordt minstens één verantwoordelijke aangeduid die deze tweede rechtspersoon vertegenwoordigt.".

    Art. 9. In artikel 11, § 2, in de bepaling onder 1°, worden het woord "40" vervangen door de woorden "40, § 1".

    Art. 10. Artikel 12, § 2 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met drie leden, luidende:

    "Het FAGG kan, vooraleer een beslissing wordt genomen over het verlenen van de vergunning, een vraag om inlichtingen verzenden of een inspectie uitvoeren.

    De termijn bedoeld in het eerste lid wordt geschorst ingeval

    1. een vraag om inlichtingen is verzonden: vanaf de verzending van de vraag om inlichtingen tot op het moment dat de aanvrager de vraag om inlichtingen heeft beantwoord

    2. een inspectie wordt uitgevoerd: vanaf het moment van de aankondiging van de inspectie tot op het moment van het overmaken van het inspectierapport aan de aanvrager

    Indien de vraag om inlichtingen, bedoeld in het vorige lid, niet wordt beantwoord binnen een termijn van één maand, wordt de aanvraag geweigerd."

    Art. 11. In artikel 12, § 3, tweede lid van hetzelfde besluit worden de woorden "ten vroegste 6 maanden en" ingevoegd tussen de woorden "wordt ingediend" en de woorden "uiterlijk drie maanden".

    Art. 12. In artikel 13, eerste lid van hetzelfde besluit worden de woorden "wordt afgeleverd op veiligheidspapier en" opgeheven.

    Art. 13. Artikel 13 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met drie leden, luidende:

    "De vergunning kan op papier of op elektronische wijze worden verleend.

    Indien zij op papier wordt verleend, wordt de vergunning afgeleverd op veiligheidspapier.

    Indien zij elektronisch wordt verleend moet zij worden ondertekend met een gekwalificeerde elektronische handtekening of een gekwalificeerd elektronisch zegel, bedoeld in respectievelijk artikel 3.12. en 3.27. van Verordening (EU) nr. 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 23 juli 2014 betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt en tot intrekking van Richtlijn 1999/93/EG.".

    Art....

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT