Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 14 november 2006 betreffende de organisatie en de bevoegdheden van de federale politie, de 11 juillet 2021

Artikel 1. Artikel 11, 2°, van het koninklijk besluit van 14 november 2006 betreffende de organisatie en de bevoegdheden van de federale politie, vervangen bij het koninklijk besluit van 23 augustus 2014, wordt vervangen als volgt:

"2° de centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie, waarvan het laboratorium voor wat betreft activiteiten inzake dactyloscopische gegevens geaccrediteerd moet zijn in overeenstemming met de criteria van de norm NBN EN ISO/IEC 17025 en dit volgens de procedures en voorwaarden voor accreditatie vastgelegd in het koninklijk besluit van 31 januari 2006 tot oprichting van het BELAC accreditatiesysteem van instellingen voor de conformiteitsbeoordeling;".

Art. 2. In artikel 13 van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 23 augustus 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de bepaling onder 4° wordt vervangen als volgt:

    "4° in de gedeconcentreerde directies van Antwerpen, Brussel, Charleroi, Oost-Vlaanderen en Luik, het laboratorium van technische en wetenschappelijke politie, dat voor wat betreft activiteiten inzake DNA-profielen en dactyloscopische gegevens geaccrediteerd moet zijn in overeenstemming met de criteria van de norm NBN EN ISO/IEC 17025 en dit volgens de procedures en voorwaarden voor accreditatie vastgelegd in het koninklijk besluit van 31 januari 2006 tot oprichting van het BELAC accreditatiesysteem van instellingen voor de conformiteitsbeoordeling;";

  2. de bepaling onder 4bis° wordt ingevoegd, luidende:

    "4bis° de gespecialiseerde dienst van technische en wetenschappelijke politie, belast met het onderzoek op het plaats delict;".

    Art. 3. De minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken en de minister bevoegd voor Justitie zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Brussel, 11 juli 2021.

    FILIP

    Van Koningswege :

    De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT