Koninklijk besluit tot wijziging van de artikelen 2, 236, 259, 261, en 262 van het koninklijk besluit van 22 april 2019 houdende een technisch reglement voor het beheer van het transmissienet van elektriciteit en de toegang ertoe, de 13 juin 2021

Artikel 1. Artikel 2, § 1, van het koninklijk besluit van 22 april 2019 houdende een technisch reglement voor het beheer van het transmissienet van elektriciteit en de toegang ertoe, wordt aangevuld met een bepaling onder 63°, luidende:

"63° "referentiewaarde": de referentiewaarde in de zin van artikel 2, tweede alinea, 25., van de Europese netwerkcode RfG;".

Art. 2. In artikel 236, § 1, van hetzelfde besluit wordt het vijfde lid vervangen als volgt:

"Onverminderd artikel 262, § 1, zesde lid, staat de eventuele coördinatie die nodig is met de betrokken distributienetbeheerder, CDS-beheerder, overeenkomstig artikel 25.1 van de Europese netwerkcode E&R, beschreven in het herstelplan en/of in de modaliteiten en voorwaarden inzake de rol van de aanbieder van hersteldiensten bedoeld in artikel 4.4 van de Europese netwerkcode E&R.".

Art. 3. Artikel 259 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 259. Op voorstel van de transmissienetbeheerder en na advies van de commissie, keurt de minister de voorstellen goed die bedoeld zijn in artikel 4.2, c) en g), van de Europese netwerkcode E&R.

Overeenkomstig artikel 4.2, d), van Europese netwerkcode E&R, legt de transmissienetbeheerder aan de minister een voorstel ter goedkeuring voor met een lijst van significante netgebruikers met hoge prioriteit waarbij dat voorstel het voorwerp uitmaakt van een beslissing van de minister bedoeld in artikel 261, § 1, tweede lid en in artikel 262, § 1, tweede lid, en waarbij de categorisering en classificatie op grond van prioriteit voorzien in artikel 261, § 6, wordt toegepast, die wordt geconcretiseerd in de vorm van een nominatieve lijst van entiteiten en indien nodig wordt aangevuld met categorieën of beginselen op grond waarvan voornoemde entiteiten worden ingedeeld en geïdentificeerd.".

Art. 4. In artikel 261 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2, worden het eerste, tweede en derde lid vervangen als volgt :

    "Onverminderd de verplichtingen die van toepassing zijn op nieuwe productie-eenheden overeenkomstig de Europese netwerkcode RfG zijn de bestaande productie-eenheden, bedoeld in artikel 35, §§ 7, eerste lid, 8 en 9, met een maximaal actief vermogen groter dan of gelijk aan 25 MW technisch in staat om op het eerste verzoek van de transmissienetbeheerder de levering van actief en reactief vermogen met het net in te stellen volgens een referentiewaarde bepaald door de transmissienetbeheerder. ";

  2. in paragraaf...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT