Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven met betrekking tot de restaurant- en cateringdiensten, de 27 avril 2021

Artikel 1. Artikel 1ter/1 van het koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 8 juni 2020, wordt vervangen als volgt:

"Art. 1ter/1. In afwijking van artikel 1, worden restaurant- en cateringdiensten aan het verlaagd tarief van 6 pct. onderworpen van 8 mei 2021 tot en met 30 september 2021.".

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op 8 mei 2021.

Art. 3. De minister bevoegd voor Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 27 april 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Financiën,

V. VAN PETEGHEM

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op het Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde, artikel 37, § 1, vervangen bij de wet van 28 december 1992;

Gelet op het koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven;

Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 22 april ;

Gelet op de akkoordbevinding van de Staatssecretaris voor Begroting, d.d. 22 april.;

Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, artikel 3, § 1;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid;

Overwegende:

- dat ons land sinds meer dan een jaar een zware sanitaire crisis doormaakt ingevolge de mondiale pandemie van het COVID-19 virus en dat die pandemie de Regering ertoe gedwongen heeft ingrijpende maatregelen te nemen die van aard zijn de individuele en collectieve vrijheden in te perken;

- dat, rekening houdend met de huidige toestand, de Regering na de vergadering van het overlegcomité van 16 oktober 2020 met name beslist heeft om met ingang van 19 oktober 2020 opnieuw de gehele horeca (bars, cafés, restaurants,...) minstens tot eind 2020 te sluiten om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vertragen;

- dat die situatie eind 2020 geenszins verbeterd is en in die periode zelfs verergerd is;

- dat die uitermate uitzonderlijke maatregel van sluiting weliswaar volledig verantwoord is op sanitair vlak, maar zware gevolgen heeft gehad op economisch vlak voor de betrokken sector;

- dat het overlegcomité op 14 april 2021 heeft beslist om de horecasector in principe minstens gedeeltelijk (met name wat de terrassen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT