Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 14 januari 2002 betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water dat in voedingsmiddeleninrichtingen verpakt wordt of dat voor de fabricage en/of het in de handel brengen van voedingsmiddelen wordt gebruikt, de 12 mars 2021

Artikel 1. Artikel 4 van het koninklijk besluit van 14 januari 2002 betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water dat in voedingsmiddeleninrichtingen verpakt wordt of dat voor de fabricage en/of het in de handel brengen van voedingsmiddelen wordt gebruikt wordt vervangen als volgt:

" Art. 4. Voor de toepassing van artikel 18 van de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de gebruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere produkten, wordt het water, dat niet aan de bepalingen van artikel 3 voldoet schadelijk verklaard. ".

Art. 2. In de bijlage bij hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in de Nederlandse tekst, in I, in de tweede tabel, worden de lijnen 5 en 6, vervangen door de lijnen:

    Totaal kiemgetal bij 22 ° C 100/ml Totaal kiemgetal bij 22 ° C 100/ml
    Totaal kiemgetal bij 37 ° C 20/ml Totaal kiemgetal bij 37 ° C 20/ml
  2. in de Nederlandse tekst, in II, in opmerking 5, worden de woorden "soortgelijke producten (onder meer groeiregulatoren) en hun respectieve metabolieten en afbraak en reactieproducten" vervangen door de woorden:

    " soortgelijke producten (onder meer groeiregulatoren) en hun relevante metabolieten en afbraak- en reactieproducten ";

  3. in de Nederlandse tekst, in IV, deel D, 2, vervangen bij het koninklijk besluit van 12 juni 2017, wordt de bepaling onder 2, a) vervangen als volgt:

    " 2. Monsterneming op conformiteitspunten moet aan de volgende vereisten voldoen:

    1. monsters voor bepaalde chemische parameters (in het bijzonder koper, lood en nikkel) worden genomen aan de kraan van conformiteitspunten zonder er voorafgaand water uit te laten stromen. Een monster moet worden genomen met een hoeveelheid van een liter op een willekeurig tijdstip gedurende de dag; ".

  4. in de Franse tekst, in IV, deel D, 2, vervangen bij het koninklijk besluit van 12 juni 2017,wordt de bepaling onder 2, a) vervangen als volgt:

    " 2. L'échantillonnage aux points de conformité satisfait aux exigences suivantes:

    1. les échantillons de conformité de certains paramètres chimiques (en particulier le cuivre, le plomb et le nickel) sont prélevés aux points de conformité sans faire couler l'eau au préalable. Un échantillon d'un volume d'un litre est prélevé de manière aléatoire durant la journée; "

    Art. 3. De minister bevoegd voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT