Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 1996 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tegemoetkomt in de kosten van enterale voeding via sonde ten huize, de 5 mars 2021

Artikel 1. In de Franstalige versie van het artikel 1, C, en van de Bijlage, C, van het koninklijk besluit van 10 november 1996 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tegemoetkomt in de kosten van enterale voeding via sonde ten huize en in de bijlage erbij worden de woorden "un déficit nutritionnel" vervangen door de woorden "une dénutrition".

Art. 2. In artikel 1, C, en in de Bijlage, C, van hetzelfde besluit worden de woorden " ernstige aandoening die een ondervoeding " vervangen door de woorden " aandoening die een ernstige ondervoeding ".

Art. 3. In artikel 2/1 van hetzelfde besluit wordt het eerste lid vervangen als volgt :

"Art. 2/1. Onverminderd de bepalingen van de volgende alinea, wordt de machtiging van de adviserend-arts beperkt tot een periode van ten hoogste 12 maanden. Het model van de machtiging is als bijlage II bij dit besluit gevoegd. Ze kan door de adviserend-arts worden vernieuwd voor nieuwe perioden van ten hoogste 12 maanden, op grond van een nieuwe aanvraag die hem is toegestuurd aan de hand van het formulier dat als bijlage I bij dit besluit gaat."

Art. 4. In hetzelfde besluit wordt het opschrift van de bijlage "Bijlage" vervangen als volgt : "Bijlage I".

Art. 5. In hetzelfde besluit wordt een Bijlage II ingevoegd die als bijlage is gevoegd bij dit besluit.

Art. 6. Alle machtigingen die vóór de inwerkingtreding van dit besluit door de adviserend-arts toegestaan zijn, blijven geldig gedurende de looptijd van die machtigingen.

Art. 7. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de maand die volgt op het verstrijken van een termijn van tien dagen die ingaat de dag na de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

Art. 8. De minister bevoegd voor Sociale Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 05-03-2021, p. 19013 )

Handtekening

Gegeven te Brussel, 9 februari 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Vice-eerste Minister en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

Fr. VANDENBROUCKE

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, artikel 34, eerste...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT