Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 29 augustus 1997 betreffende de fabricage van en de handel in voedingsmiddelen die uit planten of uit plantenbereidingen samengesteld zijn of deze bevatten, de 20 décembre 2020

Artikel 1. In artikel 2, § 2 van het koninklijk besluit van 29 augustus 1997 betreffende de fabricage van en de handel in voedingsmiddelen die uit planten of uit plantenbereidingen samengesteld zijn of deze bevatten worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het derde lid wordt vervangen als volgt :

    "De Minister kan een lijst van planten vaststellen die al dan niet voor de fabricage van aroma's mogen gebruikt worden.".

  2. het wordt aangevuld met een vierde lid, luidende:

    "De Minister of zijn afgevaardigde kan afwijkingen toestaan op het verbod bedoeld in het eerste lid wanneer aan de hand van een toxicologisch en analytisch dossier kan worden aangetoond dat de plantenbereidingen de toxische eigenschappen of stoffen van de plant, waaruit de plantenbereidingen bekomen zijn, niet meer bevatten; hij stelt de voorwaarden van deze individuele afwijkingen vast op basis van het advies van de Commissie van advies voor plantenbereidingen; deze voorwaarden hebben betrekking op de samenstelling van de producten en de vermeldingen die aangebracht moeten worden op hun etikettering.".

    Art. 2. De minister bevoegd voor Volksgezondheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Brussel, 20 december 2020.

    FILIP

    Van Koningswege :

    De Minister van Volksgezondheid,

    Fr. VANDENBROUCKE

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT