Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het statuut van de militairen van het reservekader, de 27 novembre 2020

Artikel 1. In artikel 7 van het koninklijk besluit van 22 december 1970 betreffende de toekenning van een toelage aan de officieren-geneesheren, -veeartsen, -apothekers en -tandartsen, in dienst in het buitenland, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het eerste lid wordt vervangen als volgt:

    "Voor de militair van het actief kader en de militair van het reservekader die vrijwillige encadreringsprestaties zoals bedoeld in artikel 77, eerste lid, 3° van het koninklijk besluit van 3 mei 2003 betreffende het statuut van de militairen van het reservekader van de Krijgsmacht, verricht, wordt de toelage in dertigsten verdeeld wanneer zij slechts voor een gedeelte van een maand verschuldigd is.";

  2. wordt het artikel aangevuld met twee leden, luidende:

    "Voor de militair van het reservekader die wederoproepingen of bijkomende prestaties in het kader van de vervolmaking of als bevorderingsprestaties uitvoert, wordt de toelage in twintigsten verdeeld wanneer zij slechts voor een gedeelte van een maand verschuldigd is.

    Het aantal verschuldigde twintigsten is gelijk aan het aantal dagen dienst in het buitenland, met een maximum van twintig twintigsten per kalendermaand.".

    Art. 2. In de tabel 4 van de bijlage bij het koninklijk besluit van 21 januari 1971 betreffende de toekenning van toelagen aan leden van de Krijgsmacht, evenals aan sommige leden van het burgerlijk personeel van het departement van Landsverdediging, voor sommige werken of prestaties van bijzonder gevaarlijke of ongezonde aard, vervangen bij het koninklijk besluit van 11 november 2002, wordt de zin " Indien de bedoelde prestaties of werken occasioneel worden uitgevoerd door personeel van wie dat niet de hoofdfunctie is, wordt een twintigste van de bedragen hernomen in deze tabel toegekend per dag waarop de bedoelde prestaties of werken worden uitgevoerd" aangevuld met de woorden ", met een maximum van twintig twintigsten per kalendermaand".

    Art. 3. In artikel 1, 1°, van het koninklijk besluit van 10 oktober 1980 houdende toekenning van een eindejaar toelage aan sommige personeelsleden van de Krijgsmacht, vervangen bij het koninklijk besluit van 22 november 1999 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 23 november 2018, worden de woorden ", met uitzondering van de militairen met onbepaald verlof die wederoproepingen of bijkomende prestaties in het kader van volmaking of als bevorderingsprestaties verrichten" opgeheven.

    Art. 4. In artikel 1, 1°, van het koninklijk besluit van 15 maart 1984 houdende toekenning van een vakantiegeld aan sommige personeelsleden van de Krijgsmacht, vervangen bij het koninklijk besluit van 22 november 1999 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 23 november 2018, worden de woorden ", met uitzondering van de militairen met onbepaald verlof die wederoproepingen of bijkomende prestaties in het kader van volmaking of als bevorderingsprestaties verrichten" opgeheven.

    Art. 5. In artikel 1, derde lid, van het koninklijk besluit van 16 november 1998 houdende toekenning van kledijvergoedingen aan de militairen, worden de woorden "in dezelfde mate als de wedde in dertigsten toegekend." vervangen door de woorden ", naar gelang het geval, in dertigsten of in twintigsten toegekend, overeenkomstig de bepalingen bedoeld in artikelen 19 en 19bis, van het koninklijk besluit van 18 maart 2003 houdende bezoldigingsregeling van de militairen van alle rangen en betreffende het stelsel van de dienstprestaties van de militairen van het actief kader beneden de rang van officier.".

    Art. 6. In artikel 3 van het koninklijk besluit van 23 december 1998 tot toekenning van een toelage voor tweetaligheid aan sommige militairen in werkelijke dienst, wordt het tweede lid aangevuld met de woorden "en, naar gelang het geval, in dertigsten of in twintigsten toegekend, overeenkomstig de bepalingen bedoeld in artikelen 19 en 19bis, van het koninklijk besluit van 18 maart 2003 houdende bezoldigingsregeling van de militairen van alle rangen en betreffende het stelsel van de dienstprestaties van de militairen van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT