Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, de 28 juillet 2020

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, laatstelijk gewijzigd bij het besluit van 9 april 2020, wordt een artikel 4/5 ingelast, dat luidt als volgt:

" Art. 4/5. § 1. Naar aanleiding van de COVID-19-crisis wil de federale Staat het gebruik van het spoorvervoer, en de toeristische, recreatieve, culturele en economische sectoren promoten door enerzijds aan de NMBS te vragen om een nieuw gratis vervoerbewijs te verdelen voor het binnenlandse reizigersvervoer, nl. de 12-TRAJECTEN-PASS, en door anderzijds het gratis meenemen van de fiets op de trein tijdelijk toe te laten.

§ 2. Dit vervoerbewijs heeft de vorm van een kaart op papier op naam van de aanvrager die op het moment van de aanvraag aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. in België ingeschreven is in het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister of het protocol register;

  2. én ouder is dan twaalf jaar of de leeftijd van twaalf jaar bereikt vóór 28 februari 2021.

    Er wordt slechts één (1) nominatieve kaart op papier per persoon toegekend die voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

    De kaart kan via een webformulier aangevraagd worden waarbij de nodige maatregelen getroffen worden om dubbele aanvragen of misbruik te vermijden.

    Voor personen die geen toegang hebben tot het internet of die problemen ondervinden om het webformulier in te vullen kan het webformulier ook via telefonische assistentie ingevuld worden.

    De kaart wordt uitsluitend toegestuurd naar de hoofdverblijfplaats van de aanvrager.

    De kaart is goed voor twaalf ritten in tweede klasse met een maximum van twee ritten per maand, tussen 7 september 2020 en 28 februari 2021. Van maandag tot vrijdag mag de kaart enkel na 9u 's ochtends gebruikt worden. Niet gebruikte ritten zijn verloren.

    De kaart mag enkel gebruikt worden voor binnenlandse trajecten.

    De kaart geldt niet voor trajecten waar vervangbussen ingezet worden en deze vervanging op voorhand werd gecommuniceerd aan de reiziger. Deze kaart wordt niet vervangen bij verlies, diefstal of beschadiging en is niet overdraagbaar. De kaart kan aangevraagd worden vanaf 24 augustus 2020 tot 30 september 2020.

    De geldigheidsduur van de kaart wordt niet verlengd in geval van pandemie, werken aan de infrastructuur, stakingen of overmacht.

    In geval van veiligheid-en/of gezondheidsrisico's, overmacht of op basis van instructies van de autoriteiten die belast zijn met het beheer van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT