Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie, de 4 juin 2020

Artikel 1. Artikel 22, § 1, van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 17 februari 2013, wordt aangevuld als volgt:

"s) de bezoldiging ontvangen door de betrokkene tewerkgesteld in vitale sectoren zoals bepaald bij artikel 1 van het koninklijk besluit van 23 april 2020 tot het tijdelijk versoepelen van de voorwaarden waaronder werklozen, al dan niet met bedrijfstoeslag, kunnen worden tewerkgesteld in vitale sectoren en tot het tijdelijk bevriezen van de degressiviteit van de volledige werkloosheidsuitkering. Deze vrijstelling is enkel van toepassing gedurende de periode bepaald in artikel 7 van het voornoemde koninklijk besluit van 23 april 2020."

Art. 2. Artikel 35 paragraaf 2, van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie wordt aangevuld met een lid, luidende:

"In afwijking van het eerste lid, worden de netto-inkomsten verworven door tewerkstelling in aanmerking genomen onder aftrek van een bedrag van 177,76 EUR per maand voor de jongeren die genieten van een studiebeurs gedurende de periode bepaald in artikel 7 van het koninklijk besluit van 23 april 2020 tot het tijdelijk versoepelen van de voorwaarden waaronder werklozen, al dan niet met bedrijfstoeslag, kunnen worden tewerkgesteld in vitale sectoren en tot het tijdelijk bevriezen van de degressiviteit van de volledige werkloosheidsuitkering."

Art. 3. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 mei 2020 met uitzondering van artikel 1, dat uitwerking heeft met ingang van 1 april 2020.

Art. 4. De minister bevoegd voor Maatschappelijke Integratie is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 4 juni 2020.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie,

D. DUCARME

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie, artikel 16, § 2;

Gelet op het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT