Koninklijk besluit tot wijziging van de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de textielnijverheid en van het Paritair Comité voor de landbouw en tot opheffing van het Paritair Subcomité voor de vlasbereiding, de 23 juin 2019

Artikel 1. Artikel 1, § 1, veertiende lid, van het koninklijk besluit van 9 februari 1971 tot oprichting van sommige paritaire comités en tot vaststelling van hun benaming en bevoegdheid, vervangen bij het koninklijk besluit van 3 september 2015, wordt aangevuld met de bepaling onder 6., luidende:

"6. de vlasteelt, de hennepteelt, de eerste verwerking van vlas en/of hennep. Onder eerste verwerking wordt verstaan: het scheiden van de verschillende onderdelen van de plant."

Art. 2. In artikel 1, § 1, 1., van het koninklijk besluit van 5 februari 1974 tot oprichting van sommige paritaire comités en tot vaststelling van hun benaming en hun bevoegdheid, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 4 oktober 1982, 4 juni 1999, 7 mei 2007 en 13 mei 2017, wordt de bepaling onder d) opgeheven.

Art. 3. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 3 september 2000 tot oprichting van paritaire subcomités voor de textielnijverheid en het breiwerk en tot vaststelling van hun benaming en hun bevoegdheid, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 juni 2009, worden de woorden "Paritair Subcomité voor de vlasbereiding" opgeheven.

Art. 4. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art. 5. Artikel 2 van het koninklijk besluit van 29 maart 2001 tot vaststelling van het aantal leden van paritaire subcomités voor de textielnijverheid en het breiwerk wordt opgeheven.

Art. 6. Het mandaat van de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretarissen en de leden van het Paritair Subcomité voor de vlasbereiding eindigt op de datum van inwerkingtreding van dit besluit.

Art. 7. Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2019.

Art. 8. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 23 juni 2019.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

K. PEETERS

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT