Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 juni 1990 houdende vaststelling van de lijst van de technische verpleegkundige verstrekkingen en de lijst van de handelingen die door een arts aan beoefenaars van de verpleegkunde kunnen worden toevertrouwd, alsmede de wijze van uitvoering van die verstrekkingen en handelingen en de kwalificatievereisten waaraan de beoefenaars van de verpleegkunde moeten voldoen, de 23 avril 2019

Artikel 1. In het opschrift van het koninklijk besluit van 18 juni 1990 houdende vaststelling van de lijst van de technische verpleegkundige verstrekkingen en de lijst van de handelingen die door een arts aan beoefenaars van de verpleegkunde kunnen worden toevertrouwd, alsmede de wijze van uitvoering van die verstrekkingen en handelingen en de kwalificatievereisten waaraan de beoefenaars van de verpleegkunde moeten voldoen, vervangenbij het koninklijk besluit van 13 juli 2006 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "of een tandarts" ingevoegd tussen de woorden "door een arts" en de woorden "aan beoefenaars van de verpleegkunde".

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "of tandarts binnen de grenzen van zijn bevoegdheden," ingevoegd tussen de woorden "dat arts" en de woorden "en verpleegkundige".

Art. 3. In artikel 4bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "of een tandarts" ingevoegd tussen de woorden "door een arts" en de woorden "kunnen worden toevertrouwd".

Art. 4. In artikel 5 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "of een tandarts binnen de grenzen van zijn bevoegdheden" ingevoegd tussen de woorden "door een arts" en de woorden "kunnen worden toevertrouwd".

Art. 5. In artikel 6 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "of een tandarts" ingevoegd tussen de woorden "door een arts" en de woorden "kunnen worden toevertrouwd".

Art. 6. In artikel 7 van hetzelfde besluit, laatst gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de woorden "om de handelingen die door een arts kunnen worden toevertrouwd uit te voeren" vervangen door de woorden "om de handelingen die door een arts of een tandarts kunnen worden toevertrouwd uit te voeren".

Art. 7. In artikel 7ter van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 13 juli 2006, hernummerd bij het koninklijk besluit van 21 april 2007 en vervangen bij het koninklijk besluit van 25 april 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het tweede lid, worden de woorden "of een tandarts" ingevoegd tussen de woorden "door een arts" en de woorden "kunnen worden toevertrouwd";

  2. in het vierde lid, worden de woorden "een bepaalde handeling die door een arts kunnen worden toevertrouwd"...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT