Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 3 januari 1975 betreffende voedingswaren en -stoffen die gelden als schadelijk verklaard en tot opheffing van het koninklijk besluit van 13 september 1999 betreffende de etikettering van voorverpakte voedingsmiddelen, de 21 mars 2019

Artikel 1. In artikel 1, 2°, van het koninklijk besluit van 3 januari 1975 betreffende voedingswaren en -stoffen die gelden als schadelijk verklaard worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de bepaling onder a) wordt vervangen als volgt :

    " a) waarvoor de uiterste consumptiedatum op de etikettering afwezig, overschreden of gewijzigd is; "

  2. de volgende bepaling wordt toegevoegd :

    "c) waarvoor de bijzondere geldende bewaarvoorschriften en/of gebruiksvoorwaarden afwezig zijn in de etikettering.".

    Art. 2. Het koninklijk besluit van 13 september 1999 betreffende de etikettering van voorverpakte voedingsmiddelen, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 4 september 2012, wordt opgeheven.

    Art. 3. De minister bevoegd voor Economie en Consumentenzaken, de minister bevoegd voor Volksgezondheid en de minister bevoegd voor Middenstand en Landbouw zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Gegeven te Brussel, 3 februari 2019.

    FILIP

    Van Koningswege :

    De Minister van Economie en Consumenten,

    K. PEETERS

    De Minister van Volksgezondheid,

    M. DE BLOCK

    De Minister van Middenstand en Landbouw,

    D. DUCARME

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de verbruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten, artikel 2, eerste lid;

    Gelet op het Wetboek van economisch recht, artikel VI.9, § 1;

    Gelet op het koninklijk besluit van 3 januari 1975 betreffende voedingswaren en -stoffen die gelden als schadelijk verklaard;

    Gelet op het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT