Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 november 1973 betreffende de wegvergunningen bedoeld bij de wet van 10 maart 1925 op de elektriciteitsvoorziening, de 21 décembre 2018

Artikel 1. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 26 november 1973 betreffende de wegvergunningen bedoeld bij de wet van 10 maart 1925 op de elektriciteitsvoorziening, wordt vóór het eerste lid een lid toegevoegd, luidende :

"Voor de toepassing van dit besluit wordt onder "afgevaardigde van de minister" verstaan: de ambtenaar van de Algemene Directie Energie van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie aangeduid door de minister.".

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een artikel 3/1 ingevoegd, luidende :

"Art. 3/1. De plannen van de wegvergunning worden ondertekend door de afgevaardigde van de minister.".

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt een artikel 10/1 ingevoegd, luidende :

" Art. 10/1. De wegververgunningen die verleend werden krachtens dit besluit voor de elementen van het Modular Offshore Grid bedoeld in artikel 7, § 3, tweede lid, van de wet van 29 april 1999, worden overgedragen door de houder van een domeinconcessie bedoeld in artikel 6 van de wet van 29 april 1999 aan de titularis van de in het artikel 13/1 van de wet van 29 april 1999 bedoelde domeinconcessie, na gezamenlijk overleg tussen de twee voornoemde partijen en uiterlijk op het tijdstip van de eigendomsoverdracht aan laatst genoemde van de installaties die het voorwerp zijn van de betreffende vergunning.

Minstens 60 werkdagen voor de eigendomsoverdracht van de betreffende vervoersinstallatie wordt een gezamenlijke kennisgeving verricht aan de afgevaardigde van de minister door de netbeheerder en door de overdragende domeinconcessiehouder waaruit een wederkerige formele intentie blijkt tot overdracht van de wegvergunning en dat een overeenkomst bevat over de belangrijkste modaliteiten tot overdracht van de wegvergunning.

Uiterlijk binnen 10 werkdagen na de eigendomsoverdracht van de vervoersinstallatie die het voorwerp vormt van de wegvergunning, wordt een kopie van de overeenkomst bedoeld in het tweede lid overgemaakt aan de afgevaardigde van de minister.

De overdracht van de voornoemde vergunning blijft geschorst tot het moment van de eigendomsoverdracht van de betrokken installaties.

De van rechtswege overdracht bedoeld in dit artikel wordt door de Koning bekrachtigd binnen dertig dagen na ontvangst door de afgevaardigde van de minister van de kopie van de overeenkomst.".

Art. 4. In de artikelen 1, 3, 6, 9 en 11 van hetzelfde besluit worden de woorden "Minister van Economische Zaken" vervangen door de woorden "minister bevoegd voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT