Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 april 2010 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tussenkomt in de kosten van menselijk vol bloed en sommige labiele bloedproducten, de 19 décembre 2018

Artikel 1. Artikel 5 van het koninklijk besluit van 20 april 2010 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tussenkomt in de kosten van menselijk vol bloed en sommige labiele bloedproducten wordt vervangen als volgt:

"Art. 5. Indien het menselijk volbloed of de labiele bloedproducten zijn toegediend in een verplegingsinrichting, wordt de prijs ervan aangerekend op de verpleegnota door de verplegingsinrichting. De verplegingsinrichting is verplicht over documenten of verklaringen te beschikken waaruit blijkt dat het aan de verzekeringsinstellingen in rekening gebracht menselijk volbloed of labiele bloedproducten werkelijk werden toegediend; die documenten of verklaringen zijn ter beschikking van de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering.

Met het oog hierop wordt elke toediening van menselijk volbloed of labiele bloedproducten aan een rechthebbende in een verplegingsinrichting, geattesteerd door de behandelende arts in de verplegingsinrichting.

Op dit attest worden minimaal de volgende gegevens vermeld: naam en voornaam rechthebbende, adres verzekeringsinstelling, toedienende arts, toedieningsdatum, aantal eenheden, codenummer."

Art. 2. Artikel 6 van hetzelfde besluit, wordt vervangen als volgt:

"Art. 6. Indien het menselijk volbloed of de labiele bloedproducten zijn toegediend door een arts buiten een verplegingsinrichting, wordt de prijs ervan door de bloedinstelling aangerekend aan de patiënt. De bloedinstelling is verplicht over documenten of verklaringen te beschikken waaruit blijkt dat het aan de verzekeringsinstellingen in rekening gebracht menselijk volbloed of labiele bloedproducten werkelijk werden toegediend; die documenten of verklaringen zijn ter beschikking van de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering.

Met het oog hierop wordt elke toediening van menselijk volbloed of labiele bloedproducten aan een rechthebbende buiten een verplegingsinrichting, geattesteerd door de behandelende arts.

Op dit attest worden minimaal de volgende gegevens vermeld: naam en voornaam rechthebbende, adres verzekeringsinstelling, toedienende arts...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT