Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 december 2000 betreffende de verkiezing in elke gemeenteraad van de leden van de politieraad, de 7 novembre 2018

Artikel 1. Het artikel 2 van het koninklijk besluit van 20 december 2000 betreffende de verkiezing in elke gemeenteraad van de leden van de politieraad wordt vervangen als volgt:

"Elke akte houdende voordracht van kandidaten moet, in dubbel exemplaar, op het gemeentehuis worden ingediend op een datum vastgesteld door de burgemeester, die tussen de vierde en de zevende dag valt vóór de oproeping van de gemeenteraadsleden voor de vergadering tijdens dewelke de verkiezing van de leden van de politieraad zal plaatsvinden.

Elke voordrachtakte wordt ingediend bij de burgemeester, bijgestaan door de gemeentesecretaris, hetzij door het gemeenteraadslid of één van de gemeenteraadsleden die haar ondertekenden, hetzij door de persoon die daartoe door het voormelde gemeenteraadslid of de voormelde gemeenteraadsleden aangewezen is.

De indiener van de akte krijgt het tweede exemplaar terug, nadat hierop voor ontvangst werd getekend."

Art. 2. Het artikel 3 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"De burgemeester informeert via een nota de gemeenteraadsleden met betrekking tot de datum en het uur gekozen voor de overhandiging van de voordachtakten, minstens vijf dagen voorafgaand aan deze datum. De nota herneemt eveneens de inhoud van de artikelen 2, 4 en 5 van het huidige besluit."

Art. 3. In artikel 4, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden ",als er zijn, van" ingevoegd tussen de woorden "het beroep van de kandidaat-effectieve leden en" en de woorden "de kandidaat-opvolgers", en de woorden "in dat geval" ingevoegd tussen de woorden "de voordrachtakte vermeldt" en de woorden "voor elk kandidaat-effectief lid".

Art. 4. In het artikel 8, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden "vanaf de elfde dag voor de stemming" vervangen door de woorden "uiterlijk de derde dag die volgt op de datum vastgesteld voor het indienen van de voordrachtakten van de kandidaten".

Art. 5. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 5 november 2018.

Art. 6. De minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 7 november 2018.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken,

J. JAMBON

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, artikel 16, vierde lid;

Gelet op het koninklijk besluit van 20 december...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT