Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 september 2016 houdende het beheer van het centraal register van testamenten en het centraal register van huwelijksovereenkomsten, met betrekking tot de rechterlijke beslissingen overeenkomstig artikel 1426, § 2, van het Burgerlijk Wetboek, de 21 octobre 2018

Artikel 1. Artikel 4 van het koninklijk besluit van 25 september 2016 houdende het beheer van het centraal register van testamenten en het centraal register van huwelijksovereenkomsten, wordt aangevuld met de bepaling onder 4°, luidende :

"4° de vonnissen en arresten overeenkomstig artikel 1426, § 2, van het Burgerlijk Wetboek waarbij aan één van de echtgenoten zijn bestuursbevoegdheden worden ontnomen of teruggegeven.".

Art. 2. In artikel 5, § 2, van hetzelfde besluit, worden de woorden "bedoeld in artikel 4, 3° " vervangen door de woorden "bedoeld in artikel 4, 3° en 4° ".

Art. 3. In artikel 6, § 3, 4° en 5°, van hetzelfde besluit, worden de woorden "bedoeld in artikel 4, 3° " vervangen door de woorden "bedoeld in artikel 4, 3° en 4° ".

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2019.

Art. 5. De Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Justitie zijn belast, ieder wat hem betreft, met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 21 oktober 2018.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Buitenlandse Zaken

D. REYNDERS

De Minister van Justitie

K. GEENS

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 13 januari 1977 houdende goedkeuring van de overeenkomst inzake de vaststelling van een stelsel van registratie van testamenten, opgemaakt te Bazel op 16 mei 1972, en tot invoering van een centraal huwelijksovereenkomstenregister, inzonderheid, op de artikelen 5 en 6;

Gelet op het koninklijk besluit van 25 september 2016 houdende het beheer van het centraal register van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT