Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 maart 2004 inzake cacao- en chocoladeproducten voor menselijke consumptie, de 3 octobre 2018

Artikel 1. § 1. In artikel 1, paragraaf 2, van het koninklijk besluit van 19 maart 2004 inzake cacao- en chocoladeproducten voor menselijke consumptie worden in de Franse tekst de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de bepaling onder 1° wordt vervangen als volgt:

    "1° cacao en poudre, cacao : le produit obtenu par la transformation en poudre de fèves de cacao nettoyées, décortiquées et torréfiées et contenant pas moins de 20 % de beurre de cacao, taux calculé d'après le poids de la matière sèche, et pas plus de 9 % d'eau ;";

  2. de bepaling onder 5° wordt vervangen als volgt:

    "5° beurre de cacao : la matière grasse obtenue à partir de fèves de cacao ou de parties de fèves de cacao et qui répond aux caractéristiques suivantes:

    - teneur en acides gras libres (exprimée en acide oléique) : pas plus de 1,75 % ;

    - teneur en insaponifiables (déterminée à l'éther de pétrole) : pas plus de 0,5 %, sauf dans le cas du beurre de cacao de pression pour lequel elle n'excédera pas 0,35 %;";

  3. de woorden "vermicelle ou "en flocon"s" in de bepaling onder 7°, a), worden vervangen door de woorden " "vermicelle" ou "en flocons" ".

    § 2. In artikel 1, paragraaf 2, van hetzelfde besluit wordt de bepaling onder 4° vervangen als volgt :

    "4° huishoudchocoladepoeder, gesuikerde huishoudcacao, gesuikerd huishoudcacaopoeder : het product dat een mengsel is van cacaopoeder en suikers en ten minste 25 % cacaopoeder bevat.

    Deze benamingen worden aangevuld met de vermelding "mager" of "sterk ontvet" indien het product mager of sterk ontvet is in de zin van punt 2°. ".

    Art. 2. In artikel 3 van hetzelfde besluit wordt paragraaf 1 vervangen als volgt :

    " § 1. Aan de in artikel 1, § 2, 1° tot 4°, 6° tot 9°, 12° en 13°, omschreven producten mogen alleen aroma's worden toegevoegd waarmee de smaak van chocolade of melkvet niet wordt nagebootst.".

    Art. 3. Artikel 4, tweede lid, van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    "De verkoopbenamingen "chocolade", "chocoladecouverture" en "melkchocolade" respectievelijk genoemd in artikel 1, § 2, 6°, 6°, b) en 7°, mogen worden aangevuld met vermeldingen of aanduidingen betreffende kwaliteitscriteria, mits de producten :

    1. in het geval van chocolade, in totaal ten minste 43 % droge cacaobestanddelen bevatten, inclusief ten minste 26 % cacaoboter;

    2. in het geval van chocoladecouverture, ten minste 16 % vetvrije droge cacaobestanddelen bevatten;

    3. in het geval van melkchocolade, in totaal ten minste 30 % droge cacaobestanddelen bevatten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT