Koninklijk besluit tot wijziging van sommige bepalingen betreffende bepaalde leidende ambten bij de politiediensten, de 5 octobre 2018

TITEL I. - WIJZIGINGSBEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. - De loonschalen O7 en O8

Artikel 1. In artikel VII.II.3 RPPol, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 2 maart 2007, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. paragraaf 1 wordt opgeheven;

  2. in paragraaf 2, eerste lid, worden de woorden "Met uitzondering van de loonschaalverhoging bedoeld in § 1, wordt de hogere loonschaal binnen de baremische loopbaan toegekend" vervangen door de woorden "De hogere loonschaal binnen de baremische loopbaan wordt toegekend".

    Art. 2. In artikel VII.II.24 RPPol, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 20 december 2007, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in het eerste lid worden de woorden "Onverminderd de artikelen VII.II.28 tot VII.II.49 wordt een baremische loopbaan" vervangen door de woorden "Een baremische loopbaan wordt";

  4. in het eerste lid, 4°, wordt het woord "zes" vervangen door het woord "tien";

  5. in het eerste lid wordt de bepaling onder 5° opgeheven;

  6. het artikel wordt aangevuld met een lid, luidende :

    "De toekenning van de loonschaal O7 is eveneens onderworpen aan de aanvraag van het personeelslid. Die aanvraag kan later niet worden herroepen. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, wordt de loonschaal O7 toegekend op de eerste dag van de volgende maand, tenzij de aanvraag geschiedt op de eerste dag van een maand, in welk geval die loonschaal onmiddellijk wordt toegekend.".

    Art. 3. In deel VII, titel II, hoofdstuk IV, afdeling 4, RPPol, worden de onderafdelingen 2, 3 en 4, die de artikelen VII.II.25 tot VII.II.49 bevatten, opgeheven.

    Art. 4. In deel XI, titel II, hoofdstuk II, afdeling 1, onderafdeling 1, RPPol, besluit worden de artikelen XI.II.3bis, XI.II.3ter en XI.II.3quater ingevoegd, luidende :

    "Art. XI.II.3bis. De directeurs-generaal van de federale politie alsook de korpschefs die een mandaat van categorie 4 of 5, bedoeld in artikel 67 van de wet van 26 april 2002, uitoefenen, genieten de loonschaal O8 voor de duur van hun aanwijzing voor dit mandaat. Hun baremische loopbaan blijft ondertussen evolueren overeenkomstig de regelgeving dienaangaande.

    Art. XI.II.3ter. Onverminderd artikel XI.II.10bis, genieten de andere mandatarissen alsook de hoofdcommissarissen van politie die een ambt van directeur van een centrale directie van de federale politie bekleden, bedoeld in de artikelen 3, 7, 9 en 11 van het koninklijk besluit van 14 november 2006 betreffende de organisatie en de bevoegdheden van de federale politie, voor de duur van hun aanwijzing voor dit ambt, de loonschaal O7. Hun baremische loopbaan blijft ondertussen evolueren overeenkomstig de regelgeving dienaangaande.

    Indien de in het eerste lid bedoelde personeelsleden krachtens artikel VII.II.24, 4°, de loonschaal O7 hebben verworven...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT