Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 mei 2013 tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden en het koninklijk besluit van 9 juli 2013 tot vaststelling van de vereisten van toepassing op het veiligheidspersoneel, de 30 juillet 2018

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het koninklijk besluit van 23 mei 2013 tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 23 mei 2013 tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden wordt vervangen als volgt:

"Koninklijk besluit tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden en op het veiligheidspersoneel dat handelingen uitvoert met betrekking tot de bediening van een installatie of van een private spooraansluiting".

Art. 2. In de artikelen 1, tweede lid, 4, paragraaf 1, eerste lid, 5, tweede lid en 7, paragraaf 2, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "de bijlage van dit besluit" telkens vervangen door de woorden "de bijlage 1 bij dit besluit".

Art. 3. In hetzelfde besluit, wordt een titel 1 ingevoegd, die de hoofdstukken 1 tot 6 bevat, met als opschrift:

"Titel 1. - Vereisten van toepassing op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden".

Art. 4. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Onder voorbehoud van titel 2, is dit besluit van toepassing op het rollend materieel zonder het gebruik van rijpaden dat op de Belgische spoorweginfrastructuur mag rijden, ofwel uitsluitend binnen de door het plaatselijk protocol voor het gebruik van de spoorweginfrastructuur bepaalde grenzen, ofwel uitsluitend overeenkomstig de veiligheidsprocedures die in de vergunning van de spoorweginfrastructuurbeheerder zijn beschreven.

Dit besluit is niet van toepassing op gereedschap.".

Art. 5. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met de bepalingen onder 7°, 8° en 9°, luidende:

"7° "Gereedschap": een voorwerp uitgerust met wielen en met werkorganen dat zich al of niet autonoom kan verplaatsen of positioneren op het spoor en niet bedoeld is om personeel of goederen te vervoeren op het spoor en dat tegelijk aan de volgende eisen voldoet:

  1. tarra Art. 6. In artikel 3, 5°, van hetzelfde besluit, worden de woorden "attest van voorafgaande technische keuring" telkens vervangen door de woorden "attest van technische keuring".

    Art. 7. Het opschrift van hoofdstuk 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

    "Technische keuring".

    Art. 8. In artikel 4 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. in de paragrafen 1, 2 en 3 worden de woorden "attest van voorafgaande technische keuring" telkens vervangen door de woorden "attest van technische keuring";

    2. paragraaf 1, tweede lid, wordt aangevuld met een zin, luidende: "Het attest van technische keuring mag gebruiksvoorwaarden en andere beperkingen bevatten.";

    3. in paragraaf 4 worden de woorden "ministerieel besluit van 30 juli 2010 tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel voor het gebruik van rijpaden" vervangen door de woorden "koninklijk besluit van 1 juli 2014 tot aanneming van de van toepassing zijnde vereisten op het rollend materieel voor het gebruik van rijpaden".

      Art. 9. Het opschrift van hoofdstuk 6 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

      "Intrekking of wijziging van het attest van technische keuring".

      Art. 10. In artikel 6 van hetzelfde besluit, worden de woorden "attest van voorafgaande technische keuring" telkens vervangen door de woorden "attest van technische keuring".

      Art. 11. In hetzelfde besluit wordt vóór hoofdstuk 7, een titel 2 ingevoegd, met als opschrift:

      "Titel 2. Vereisten van toepassing op het veiligheidspersoneel dat handelingen uitvoert met betrekking tot de bediening van een installatie of van een private spooraansluiting".

      Art. 12. In titel 2, ingevoegd bij artikel 11, wordt een hoofdstuk 1 ingevoegd, dat de artikelen 6/1 en 6/2 bevat, luidende:

      "Hoofdstuk 1. Toepassingsgebied

      Art. 6/1. Deze titel is van toepassing op het veiligheidspersoneel van de spoorwegondernemingen en hun hulpondernemingen, dat handelingen uitvoert met betrekking tot de bediening van een installatie of van een private spooraansluiting in het kader van rangeerbewegingen en uitsluitend binnen de grenzen die voorgeschreven zijn door het locaal protocol voor het gebruik van de spoorweginfrastructuur ondertekend tussen de infrastructuurbeheerder en de spoorwegonderneming.

      Als een spoorwegonderneming of zijn hulponderneming handelingen van besturing uitvoert met betrekking tot de bediening van een installatie of van een private spooraansluiting en geen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT