Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 17 juni 2013 tot vaststelling van veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer en de invoer uit derde landen van pluimvee en broedeieren en tot vaststelling van de toelatingsvoorwaarden voor inrichtingen voor pluimvee, de 3 juillet 2018

Artikel 1. In artikel 1, § 1, tweede streepje van het koninklijk besluit van 17 juni 2013 tot vaststelling van veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer en de invoer uit derde landen van pluimvee en broedeieren en tot vaststelling van de toelatingsvoorwaarden voor inrichtingen voor pluimvee worden de woorden "legt de regels vast voor het intracommunautaire handelsverkeer en de invoer uit derde landen, overeenkomstig" vervangen door de woorden "voorziet in de omzetting van".

Art. 2. In artikel 35 van hetzelfde besluit wordt de zin "De verenigingen organiseren de in bijlage I, hoofdstuk III, bedoelde gezondheidscontroleprogramma's en voeren ze uit." vervangen als volgt:

"De verenigingen organiseren de in bijlage I, hoofdstuk II.B.2.f) bedoelde programma's inzake microbiologische kwaliteitscontrole en de in bijlage I, hoofdstuk III, bedoelde gezondheidscontroleprogramma's bij fokpluimvee en voeren deze programma's uit overeenkomstig bijlage III.".

Art. 3. In artikel 36, § 2, iii) van hetzelfde besluit worden de woorden "en hoknummer" ingevoegd tussen de woorden "het beslagnummer" en de woorden "van het fokbedrijf".

Art. 4. Artikel 48 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 48. De kosten voor het uitvoeren van de in bijlage I, hoofdstuk II.B.2.f) bedoelde programma's inzake microbiologische kwaliteitscontrole en de in bijlage I, hoofdstuk III bedoelde gezondheidscontroleprogramma's bij fokpluimvee en in broeierijen, vallen ten laste van het Agentschap binnen de perken van de begrotingskredieten, met uitzondering van:

  1. de eventuele tussenkomst van de bedrijfsdierenarts,

  2. de extra monitoring bij hanen overeenkomstig tabel C2 van bijlage III.".

Art. 5. In bijlage I, hoofdstuk II, punt A, 2) van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. onder a) worden de woorden ", met uitzondering van loopvogels" ingevoegd tussen de woorden "van het pluimvee" en de woorden "moet gebaseerd zijn";

  2. onder f) worden de woorden "aan de verenigingen toe" vervangen door de woorden "aan een bevoegd laboratorium overeenkomstig bijlage III toe".

Art. 6. De bijlage II, Deel B, 3, van hetzelfde besluit wordt aangevuld met de volgende zin:

"Het bestrijdingsprogramma en de uitvoering ervan worden schriftelijk vastgelegd.".

Art. 7. In hetzelfde besluit wordt de bijlage III vervangen door de bijlage gevoegd bij dit besluit.

Art. 8. De minister bevoegd voor de veiligheid van de voedselketen is belast...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT