Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 13 maart 2011 betreffende de verplichte keuring van spuittoestellen en tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, de 7 avril 2017

Artikel 1. Artikel 3 van dit besluit voorziet in de gedeeltelijke omzetting van artikel 8 van richtlijn 2009/128/EG van het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 tot vaststelling van een kader voor communautaire actie ter verwezenlijking van een duurzaam gebruik van pesticiden.

Art. 2. In bijlage 5, eerste hoofdstuk van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, gewijzigd door het koninklijk besluit van 15 januari 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het opschrift van punt 2 wordt vervangen als volgt :

    "2. Spuittoestellen in tuinbouw of in sierteelt met één enkele spuitboom die vast gemonteerd is op de drukeenheid :";

  2. het opschrift van punt 3 wordt vervangen als volgt :

    "3. Spuittoestellen in tuinbouw of in sierteelt met één of meerdere afzonderlijke spuitbomen per drukeenheid :";

  3. punt 4 wordt vervangen door de tekst opgenomen in bijlage 1 van het huidige besluit.

    Art. 3. In artikel 2 van het koninklijk besluit van 13 maart 2011 betreffende de verplichte keuring van spuittoestellen en tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, gewijzigd door het koninklijk besluit van 15 januari 2014 wordt paragraaf 3 vervangen als volgt :

    " § 3. Een spuittoestel wordt geacht te voldoen aan de keuring zoals bedoeld in artikel 3 als het aan de volgende voorwaarden voldoet :

  4. het werd onderworpen aan een officiële controle in een lidstaat van de Europese Unie;

  5. het beschikt over een door de bevoegde autoriteit van die lidstaat of diens afgevaardigde afgeleverd gunstig keuringsverslag;

  6. het keuringsverslag bedoeld in punt 2° werd maximum drie jaar voorafgaand aan de gebruiksdatum afgeleverd."

    Art. 4. Bijlage 1 van hetzelfde besluit, gewijzigd door het koninklijk besluit van 15 januari 2014, wordt vervangen door de bijlage 2 gevoegd bij dit besluit.

    Art. 5. Bijlage 5 van hetzelfde besluit, gewijzigd door het koninklijk besluit van 15 januari 2014, wordt vervangen door de bijlage 3 gevoegd bij dit besluit.

    Art. 6. De minister bevoegd voor de veiligheid van de voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.

    BIJLAGEN.

    Art. N1. Bijlage 1.

    ( Beeld niet opgenomen om...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT