Koninklijk besluit tot wijziging van het uitvoeringsbesluit houdende uitvoering van het wetboek diverse rechten en taksen wat betreft het bevoegde kantoor en de opgave inzake de taks op de beursverrichtingen en de mogelijkheid voor buitenlandse beroepspersonen tot aanstelling van een aansprakelijke vertegenwoordiger in het kader van deze taks, de 22 février 2017

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 3 maart 1927 houdende Algemene verordening op de met het zegel gelijkgestelde taksen, zoals het werd vervangen bij artikel 1 van het koninklijk besluit van 21 december 2006 tot omvorming van de algemene verordening op de met het zegel gelijkgestelde taksen tot uitvoeringsbesluit van het Wetboek diverse rechten en taksen, tot opheffing van het regentsbesluit tot uitvoering van het Wetboek der zegelrechten en houdende verscheidene andere wijzigingen aan uitvoeringsbesluiten, wordt opnieuw vervangen als volgt: "Koninklijk besluit van 3 maart 1927 houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen".

Art. 2. Artikel 215 van het uitvoeringsbesluit van 3 maart 1927 houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen, hersteld bij het koninklijk besluit van 19 februari 2002 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 21 december 2006, wordt vervangen als volgt :

"Art. 215. De taks op de beursverrichtingen en de reporten en, in voorkomend geval, de interesten en de boeten worden betaald op het bevoegd kantoor van de administratie belast met de Inning en de Invordering van de taksen opgenomen in Boek II van het Wetboek diverse rechten en taksen.".

Art. 3. In artikel 216, eerste lid, van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 19 februari 2002 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 21 december 2006, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het 2° wordt vervangen als volgt "2° de naam of de benaming en het volledig adres van degene die de taks kwijt; ";

  2. in het 7° worden de woorden "waaronder de schuldenaar ressorteert" vervangen door de woorden "vermeld in artikel 215".

    Art. 4. Artikel 2171 van hetzelfde besluit, opgeheven bij het koninklijk besluit van 19 februari 2002, wordt hersteld in de volgende lezing:

    "Art. 2171 De niet in België gevestigde tussenpersoon van beroep die een in België gevestigde aansprakelijke vertegenwoordiger wil laten erkennen richt zijn verzoek aan het kantoor vermeld in artikel 215.

    Het verzoek vermeldt de volledige identiteit van de niet in België gevestigde tussenpersoon van beroep en van de door hem voorgestelde aansprakelijke vertegenwoordiger.

    Het verzoek gaat vergezeld van een gedagtekende en ondertekende verklaring waarin de voorgestelde aansprakelijke vertegenwoordiger, met ingang van de datum van de uitwerking van zijn erkenning overeenkomstig artikel 2171/1, tweede lid, zich tegenover de Belgische Staat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT