Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten, de 26 janvier 2017

TITEL I. - Wijzigingsbepalingen

Artikel 1. Artikel VIII.III.4, tweede lid, RPPol, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 29 januari 2014, wordt aangevuld met de bepaling onder 10°, luidende :

"10° de verminderde prestaties wegens een langdurige medische ongeschiktheid.".

Art. 2. In het RPPol wordt een artikel VIII.IV.7bis ingevoegd, luidende :

"Art. VIII.IV.7bis. Het personeelslid, met uitzondering van de aspirant, heeft recht op een verlof van vijf werkdagen per jaar voor de volgende activiteiten :

  1. het vergezellen en bijstaan van zieken, personen met een handicap en maatschappelijk kwetsbare personen tijdens vakantiereizen en vakantieverblijven in België en het buitenland. Die vakantiereizen en vakantieverblijven moeten georganiseerd worden door een vereniging, een openbare instelling of een privé-instelling, waarvan de opdracht erin bestaat de zorg voor zieken, personen met een handicap of maatschappelijk kwetsbare personen op zich te nemen en die hiervoor subsidies van de overheid krijgt;

  2. het begeleiden van sporters met een handicap die deelnemen aan de paralympische spelen of de "special olympics".

    Het in het eerste lid bedoelde verlof kan worden toegestaan aan het personeelslid voor zover de betrokken persoon :

    - ofwel met het personeelslid onder hetzelfde dak woont;

    - ofwel, indien de persoon niet met het personeelslid onder hetzelfde dak woont, een bloed- of aanverwant in de eerste graad is.

    Om dit verlof te genieten, kan de dienst het personeelslid vragen het bewijs te leveren van deelname aan de activiteiten.".

    Art. 3. In artikel VIII.X.16bis RPPol, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 14 oktober 2008, worden de woorden "op het in artikel VIII.III.1 bedoelde aantal dagen" vervangen door de woorden "op het aantal dagen bedoeld in artikel VIII.III.1 of, in voorkomend geval, op het aantal dagen bedoeld in artikel VIII.III.1bis".

    Art. 4. In Deel VIII, Titel X van het RPPol wordt een hoofdstuk IIbis ingevoegd dat de artikelen VIII.X.16quater tot VIII.X.16septies bevat, luidende :

    "Hoofdstuk IIbis. - Verminderde prestaties wegens een langdurige medische ongeschiktheid

    Art. VIII.X.16quater. § 1. Het personeelslid, met uitzondering van de aspirant, de stagiair en het contractuele personeelslid, kan vragen om zijn ambt met verminderde prestaties wegens medische redenen uit te oefenen, wanneer het ingevolge een langdurige medische ongeschiktheid verhinderd is voltijds te werken aansluitend op een periode van verminderde prestaties wegens ziekte in toepassing van de artikelen VIII.X.12 tot VIII.X.16ter of na een ononderbroken afwezigheid wegens ziekte van tenminste dertig dagen.

    § 2. Het in § 1 bedoelde personeelslid kan zijn ambt opnieuw...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT