Koninklijk besluit tot wijziging van verschillende koninklijke besluiten wat het statuut van de agenten van politie betreft, de 28 septembre 2016

HOOFDSTUK I. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten ("RPPol")

Artikel 1. In artikel VII.II.16 RPPol, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 2 april 2004, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 1 worden de woorden "een hoger kader" vervangen door de woorden "het midden- of het officierskader";

  2. in paragraaf 2, wordt het eerste lid vervangen als volgt :

    " De beroepsproef bedoeld in de artikelen VII.II.18 en VII.II.19, mondt uit in een rangschikking van de kandidaten voor respectievelijk het midden- of het officierskader op grond waarvan deze, in voorkomend geval, voor de volgende selectieproeven worden opgeroepen, en dit tot het in artikel 38 van de wet van 26 april 2002 bedoelde aantal is bereikt. ".

    Art. 2. In artikel VII.II.17 RPPol, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 2 april 2004, 7 juni 2009 en 25 juni 2010, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in het eerste lid worden de woorden "artikelen IV.I.15, eerste lid, 1°, 2° en 4°, IV.I.16, IV.I.26 en IV.I.27, 1° en 3° tot 6° " vervangen door de woorden "artikelen IV.I.15, eerste lid, 1° en 2°, IV.I.16, IV.I.26 en IV.I.27, 1°, 3° en 6° ";

  4. het tweede lid wordt vervangen als volgt :

    " Voor wat de kandidaten voor overgang naar het basiskader betreft, wordt respectievelijk het advies ingewonnen van de korpschef, voor wat betreft de leden van de lokale politie, of het advies van de betrokken directeur, voor wat betreft de leden van de federale politie. Daartoe stelt de dienst van de rekrutering en van de selectie van de federale politie een gestandardiseerd formulier op. Dit advies wordt in aanmerking genomen in het raam van de in artikel IV.I.15, eerste lid, 2° bedoelde persoonlijkheidsproef. ".

    Art. 3. In het RPPol wordt een artikel VII.II.19bis ingevoegd, luidende :

    " Art. VII.II.19bis. De in artikel IV.I.17 bedoelde deliberatiecommissie beslist of de kandidaat voor overgang naar het basiskader geschikt of ongeschikt wordt bevonden op basis van de selectieprocedure en het in artikel VII.II.17, tweede lid, bedoelde advies.

    De deliberatiecommissie stelt de lijst van de personeelsleden die geschikt werden bevonden in alfabetische volgorde vast. De deliberatiecommissie zendt deze lijst vervolgens aan het hoofd van de dienst van de rekrutering en van de selectie van de federale politie, die de betrokken kandidaten hiervan inlicht.

    De geschikt bevonden kandidaten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT