Koninklijk besluit tot vaststelling van de personeelsformatie bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie, de 16 décembre 2022

Artikel 1. De personeelsformatie van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie wordt vastgesteld als volgt :

  1. Ingenieur-adviseur en eerste ingenieur-adviseur . . . . . 28

    Informaticus-adviseur en eerste informaticus-adviseur.. . . . . . 3

    Adviseur en eerste adviseur.. . . . . . 80

  2. Administratief sectiechef . . . . . .25

    Technisch sectiechef . . . . . .17

    Hoofdcontroleur (in uitdoving) . . . . . .1

  3. Correspondent . . . . . 81

    Technicien . . . . . 45

  4. Adjunct-correspondent . . . . . 2

    Art. 2. Zodra de betrekking van hoofdcontroleur (in uitdoving) uitgedoofd is, wordt die toegevoegd aan de betrekkingen van de graad van technisch sectiechef.

    Art. 3. § 1. Bij de regulator worden 5 betrekkingen van correspondent omgezet in 4 betrekkingen van administratief sectiechef.

    § 2. De Raad van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie bepaalt welke 5 van de 10 volgende betrekkingen van correspondent zullen uitdoven. De volgorde van de omzetting wordt vastgesteld op basis van de behoeften van de dienst.

    § 3. De omzetting van de in artikel 3, § 1, bedoelde betrekkingen van correspondent geschiedt zodra de tweede, derde, vierde en vijfde betrekking van correspondent uitgedoofd is.

    Art. 4. § 1. De betrekking van adjunct-correspondent die in uitvoering van artikel 45ter van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven ter beschikking wordt gesteld van de Ombudsdienst voor de postsector wordt in die dienst omgezet in een betrekking van correspondent.

    § 2. Eén betrekking van administratief sectiechef die in uitvoering van artikel 45ter van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven ter beschikking wordt gesteld van de Ombudsdienst voor de postsector wordt in die dienst omgezet in een betrekking van adviseur.

    § 3. De omzetting van de in artikel 4, §§ 1 en 2, bedoelde betrekkingen geschiedt op het ogenblik dat de om te zetten betrekkingen definitief verlaten zijn.

    Art. 5. Het koninklijk besluit van 27 april 2016 tot vaststelling van de personeelsformatie bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie wordt opgeheven.

    Art. 6. De minister bevoegd voor het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Gegeven te Brussel, 16 december 2022.

    FILIP

    Van Koningswege :

    De Eerste Minister,

    A. DE CROO

    De Staatssecretaris voor Digitalisering,

    M. MICHEL

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op de wet van 17 januari 2003 met betrekking tot het statuut van de regulator van de Belgische post- en telecommunicatiesector, artikel 26, derde lid;

    Gelet op het koninklijk besluit van 27 april 2016 tot vaststelling van de personeelsformatie bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie;

    Op voorstel van de Raad van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie van 11 mei 2022;

    Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 23 maart 2022;

    Gelet op de akkoordbevinding van de Minister voor Ambtenarenzaken, gegeven op 23 mei 2022;

    Gelet op de akkoordbevinding van de Staatssecretaris voor Begroting, d.d. 21 oktober 2022;

    Gelet op het protocol van onderhandelingen van het Sectorcomité VIII, gesloten op 21 november 2022;

    Gelet op artikel 8 van de wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging, is dit besluit vrijgesteld van een regelgevingsimpactanalyse omdat het bepalingen van autoregulering betreft;

    Op de voordracht van de Staatssecretaris voor Digitalisering,

    Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

    Verslag aan de Koning

    VERSLAG AAN DE KONING

    Sire,

    Het voorliggende koninklijk besluit beoogt de actualisering van de personeelsformatie van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) zodat deze beter inspeelt op de functionele noden.

    Hiertoe worden een aantal betrekkingen in uitdoving geplaatst en omgevormd. Daarenboven worden een aantal betrekkingen gecreëerd die een antwoord moeten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT