Koninklijk besluit tot vaststelling van de legitimatiekaarten van de magistraten van het openbaar ministerie, de gerechtelijke attachés, de gerechtelijke stagiairs en de leden van het gerechtspersoneel van het openbaar ministerie, de 2 décembre 2018

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. De magistraten van het openbaar ministerie ontvangen van hun korpschef een legitimatiekaart die de politiediensten vordert om de betrokkene in de uitoefening van zijn ambt de sterke arm te verlenen en hem de toegang tot alle openbare plaatsen te vergemakkelijken.

De gerechtelijke attachés en de gerechtelijke stagiairs ontvangen van hun korpschef een legitimatiekaart. De korpschef kan beslissen dat deze legitimatiekaart de vermelding bevat die de betrokkene toelaat de politiediensten te vorderen om hem in de uitoefening van zijn ambt de sterke arm te verlenen en hem de toegang tot alle openbare plaatsen te vergemakkelijken.

De leden van het gerechtspersoneel ontvangen van de voorzitter van het directiecomité van de entiteit van het openbaar ministerie waartoe zij behoren een legitimatiekaart.

De personeelsleden van de steundienst van het openbaar ministerie ontvangen van de directeur van deze dienst een legitimatiekaart.

De personeelsleden van het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring, hierna COIV genoemd, ontvangen van de directeur van dit Centraal Orgaan een legitimatiekaart.

Art. 2. De legitimatiekaart van de magistraten van het openbaar ministerie ingeschreven op de Nederlandse of Franse taalrol, wordt vastgesteld overeenkomstig het model A in bijlage van dit besluit. De legitimatiekaart van de magistraten van het openbaar ministerie ingeschreven op de Duitse taalrol, wordt vastgesteld overeenkomstig het model B in bijlage van dit besluit.

De legitimatiekaart van de gerechtelijke attachés en de gerechtelijke stagiairs ingeschreven op de Nederlandse of Franse taalrol wordt vastgesteld overeenkomstig het model C in bijlage van dit besluit. De legitimatiekaart van de gerechtelijke attachés en de gerechtelijke stagiairs ingeschreven op de Duitse taalrol, wordt vastgesteld overeenkomstig het model D in bijlage van dit besluit.

De legitimatiekaart van de leden van het gerechtspersoneel van het openbaar ministerie ingeschreven op de Nederlandse of Franse taalrol, wordt vastgesteld overeenkomstig het model E in bijlage van dit besluit. De legitimatiekaart van de leden van het gerechtspersoneel van het openbaar ministerie ingeschreven op de Duitse taalrol, wordt vastgesteld overeenkomstig het model F in bijlage van dit besluit.

HOOFDSTUK II. - De legitimatiekaart van de magistraten van het openbaar ministerie

Art. 3. § 1. De legitimatiekaart van de magistraten van het openbaar ministerie bevat op de voorzijde de volgende vermeldingen en afbeeldingen:

  1. op het rechtergedeelte, een pasfoto van de titularis in kleur, met een minimumgrootte van 20 mm bij 15 mm. Boven de pasfoto van de titularis, de naam van de titularis, geboorteplaats en de geboortedatum van de titularis;

  2. op het midden gedeelte, het wapen van het Koninkrijk met daarboven het ambt of de functie van de magistraat die titularis is van de legitimatiekaart;

  3. op het linker bovengedeelte, het logo van het Openbaar Ministerie. Onder dit logo worden, in de landstaal van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT