Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 13 van de wet van 4 juli 2021 houdende tijdelijke ondersteuningsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19-pandemie, de 15 juillet 2021

Artikel 1. De terugbetaling overeenkomstig artikel 13 van de wet van 4 juli 2021 houdende tijdelijke ondersteuningsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19-pandemie heeft betrekking op alle soorten tankbier en bier in niet-geopende vaten. Alle andere verpakkingen worden uitgesloten.

Het betreft enkel tankbier of bier in vaten in verbruik gesteld in de periode vanaf 1 juni 2020 tot en met 30 oktober 2020, dat werd vervangen tussen 1 april 2021 en 30 september 2021 omdat de houdbaarheidsdatum was vervallen of dreigt te vervallen en dat daardoor niet langer kan verkocht worden.

Art. 2. De terugbetaling moet worden aangevraagd door de persoon die het betrokken bier in verbruik heeft gesteld.

De aanvraag tot terugbetaling moet vergezeld gaan van de boekhoudkundige en alle andere stukken waaruit blijkt dat het betrokken bier effectief werd teruggenomen en vernietigd, en kosteloos of ten minste zonder nieuwe doorrekening van accijnzen werd vervangen door bier van dezelfde aard en in dezelfde hoeveelheid aan de horecagelegenheden waaraan oorspronkelijk werd geleverd. De aanvraag moet ook vergezeld gaan van een samenvattende lijst met vermelding van de aard en de hoeveelheid van de betrokken bieren.

Art. 3. Het volledige terugbetalingsdossier moet worden ingediend uiterlijk op 31 december 2021 bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen door middel van een aanvraagformulier waarvan de modaliteiten worden vastgelegd door de Administrateur-generaal.

Art. 4. Na goedkeuring van de aanvraag tot terugbetaling vergezeld van de bewijsstukken zal tot terugbetaling worden overgegaan door storting op de bankrekening van de persoon die het betrokken bier in verbruik heeft gesteld.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 15 juli 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Financiën,

V. VAN PETEGHEM

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op artikel 108 van de Grondwet;

Gelet op de wet van 4 juli 2021 houdende tijdelijke ondersteuningsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19-pandemie, artikel 13;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 4 mei 2021;

Gelet op het overleg van het BLEU Comité van Ministers van 21 mei 2021;

Gelet op de akkoordbevinding van de Staatssecretaris van Begroting, gegeven op 12 juli 2021;

Gelet op het verzoek om spoedbehandeling, gemotiveerd door de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT