Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 29 van de wet van 29 mei 2020 houdende diverse dringende fiscale bepalingen ten gevolge van de COVID-19 pandemie, de 16 juin 2020

Artikel 1. De terugbetaling heeft betrekking op alle soorten tankbier en bier in niet-geopende vaten. Alle andere verpakkingen worden uitgesloten.

Het betreft enkel tankbier of bier in vaten in verbruik gesteld en geleverd in de periode vanaf 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2020 waarvan de houdbaarheidsdatum is of dreigt te vervallen en dat daardoor niet langer kan verkocht worden.

Art. 2. De terugbetaling wordt verleend aan de persoon die het betrokken bier in verbruik heeft gesteld.

Art. 3. De aanvraag tot terugbetaling moet worden ingediend door middel van het specifiek aanvraagformulier, gevoegd in bijlage, uiterlijk op 1 oktober 2020. Zij moet worden verzonden naar de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen, vergezeld van alle nodige bewijsstukken.

Pas wanneer de aanvraag tot terugbetaling wordt aanvaard, kan worden overgegaan tot één van de bestemmingen voorzien in artikel 4.

Art. 4. Na terugzending moet één van de volgende bestemmingen aan het betrokken bier worden gegeven:

- dealcoholisatie hetzij met het oog op levering van de alcohol met vrijstelling van accijnzen aan apotheken, hetzij met het oog op de levering van de alcohol onder de geldende accijnsschorsingsregeling naar een ander belastingentrepot, hetzij met het oog op de productie van handgels;

- vernietiging onder ambtelijk toezicht.

Art. 5. Nadat aan de bieren een bestemming voorzien in artikel 4 is gegeven, moet respectievelijk het afschrift van de voorraadadministratie of het proces-verbaal van vernietiging worden overgelegd en dit ter rechtvaardiging van de bestemming die aan de bieren wordt gegeven waarvoor de terugbetaling wordt gevraagd.

Op basis van de goedgekeurde aanvraag tot terugbetaling en van de rechtvaardiging van de bestemming die aan de betrokken bieren wordt gegeven, zal tot terugbetaling worden overgegaan.

De terugbetaling zal geschieden door storting op de bankrekening vermeld in de aanvraag tot terugbetaling.

Art. 6. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 7. De Minister bevoegd voor Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 19-06-2020, p. 45808 )

Handtekening

Gegeven te Brussel, 16 juni 2020.

FILIP

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën,

  1. DE CROO

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op de wet van 29 mei...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT