Koninklijk besluit tot toekenning van een dotatie voor 2018 aan het Brussels Hoofdstedelijk gewest ten laste van het ' Fonds ter financiering van sommige verrichte uitgaven die verbonden zijn aan de veiligheid voortvloeiend uit de organisatie van de Europese Toppen te Brussel, evenals van uitgaven voor veiligheid en preventie die verbonden zijn aan de nationale en internationale hoofdstedelijke functie van Brussel ', de 27 décembre 2018

Artikel 1. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, wordt voor 2018 een dotatie van 12.175.000 euro toegekend aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest teneinde de uitgaven met betrekking tot de acties ontwikkeld in het kader van het Globaal Veiligheids- en Preventieplan (GVPP) te dekken.

Art. 2. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, wordt voor 2018 een dotatie van 3.000.000 euro toegekend aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest teneinde de uitgaven te dekken die betrekking hebben op de beveiliging van de MIVB.

Art. 3. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, wordt voor 2018 een dotatie van 2.447.000 euro toegekend aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest teneinde de regionale verenigingen en instellingen te ondersteunen in het kader van het Globaal Veiligheids- en Preventieplan (GVPP) te dekken.

Art. 4. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, wordt voor 2018 een dotatie van 2.378.000 euro toegekend aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ter ondersteuning van de inzet van videobescherming en digitale transformatie (cyberbeveiliging).

Art. 5. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, wordt voor 2018 een dotatie van 35.000.000 euro toegekend aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ten voordele van de politiezones om het veiligheidsbeleid op zonaal niveau te ondersteunen.

Art. 6. De in dit besluit bedoelde financiële tussenkomst wordt aangerekend op basisallocatie 13 56 70 453501.

Art. 7. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest legt de leden van het samenwerkingscomité voor eind april 2019, een gedetailleerd verslag voor met vermelding van :

- de verbruikte kredieten

- de verschillende gefinancierde activiteiten en de doeltreffendheid ervan

- het overzicht van de maatregelen beoogd in de artikelen 1 tot 6 en in welke mate dit overzicht voldoet aan het advies van de federale leden van het samenwerkingscomité.

Art. 8. De in dit besluit bedoelde financiële tussenkomst gebeurt per schijf.

Art. 9. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 januari 2018.

Art. 10. Onze Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 27 december 2018.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken,

P. DE CREM

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT