Koninklijk besluit tot regeling van de overplaatsing van bepaalde militairen naar het kader van beveiligingsagenten van politie en het kader van beveiligingsassistenten van politie, de 1 mars 2018

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de militairen die vallen onder de bepalingen van de wet van 12 november 2017 betreffende de beveiligingsassistenten en -agenten van politie en tot wijziging van sommige bepalingen met betrekking tot de politie en die zich kandidaat stellen voor de overplaatsing naar het kader van beveiligingsagenten van politie of het kader van beveiligingsassistenten van politie.

HOOFDSTUK II. - De selectie

Art. 2. De minister van Binnenlandse Zaken bepaalt, per taalstelsel, hoeveel vacante betrekkingen van beveiligingsagent van politie en van beveiligingsassistent van politie worden opengesteld voor de in artikel 1 bedoelde overplaatsing.

Art. 3. De directeur-generaal van de algemene directie van het middelenbeheer en de informatie van de federale politie deelt de vacante betrekkingen bedoeld in artikel 2, evenals de uiterste datum voor de kandidaturen, mede aan de Minister van Landsverdediging, die verder instaat voor de oproep tot kandidaatstelling en eveneens voor de mededeling van de aanvaarde militairen.

Art. 4. De militairen die bekleed zijn met een graad van vrijwilliger hebben toegang tot de in artikel 2 bedoelde betrekkingen van beveiligingsagent van politie.

De militairen die bekleed zijn met een graad van onderofficier hebben toegang tot de in artikel 2 bedoelde betrekkingen van beveiligingsassistent van politie.

Art. 5. De kandidaatstelling van een militair voor de selectie voor de overplaatsing is evenwel slechts ontvankelijk indien hij voldoet aan de voorwaarden bedoeld in de artikelen 12 tot 14 van de wet van 26 april 2002 houdende de essentiële elementen van het statuut van de personeelsleden van de politiediensten en houdende diverse andere bepalingen met betrekking tot de politiediensten.

Art. 6. De selectieprocedure voor de overplaatsing naar de in artikel 1 bedoelde kaders verloopt zoals bedoeld in de artikelen IV.I.15, eerste lid, 2°, 3° en 4° tot IV.I.27 RPPol.

In afwijking van het eerste lid, worden de militairen die beschikken over een brevet dat hun slagen bevestigt in de "physical evaluation fitness" in het jaar voorafgaand aan het indienen van hun kandidatuur, vrijgesteld van de fysieke geschiktheidsproef bedoeld in artikel IV.I.15, eerste lid, 3°, RPPol.

Art. 7. De vacante betrekkingen worden prioritair, in chronologische volgorde van datum van indiening van hun kandidatuur, toegekend aan de militairen BDL bedoeld in artikel 2 van de wet van 30 augustus 2013 tot instelling van de militaire loopbaan van beperkte duur, die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT