Koninklijk besluit tot goedkeuring van het reglement betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden aan de leden van de organen van de Nationale Bank van België en van het reglement betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden aan de personeelsleden van de Nationale Bank van België, de 1 mars 2015

Artikel 1. Het reglement betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden aan de leden van de organen van de Nationale Bank van België, dat bijlage A van dit besluit vormt, wordt goedgekeurd.

Art. 2. Het reglement betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden aan de personeelsleden van de Nationale Bank van België die bijlage B van dit besluit vormt, word goedgekeurd.

Art. 3. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van de beweging van 8 april 2011.

Art. 4. De minister bevoegd voor Buitenlandse Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGEN.

Art. N1. Bijlage A - Reglement betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden aan de leden van de organen van de Nationale Bank van België.

  1. Dit reglement is van toepassing op de leden van de organen van de Nationale Bank van België.

  2. Elke toekenning vindt plaats ter gelegenheid van de promotie die het ogenblik voorafgaat waarop de betrokken persoon werkelijk aan de voorwaarden zou voldoen om gedecoreerd te worden.

  3. Aan de leden van de organen van de Nationale Bank van België mogen in geen andere hoedanigheid eretekens in de Nationale Orden toegekend worden.

    Er wordt enkel een uitzondering gemaakt wat betreft :

    - eretekens voor oorlogsfeiten;

    - reserveofficieren, die kunnen kiezen tussen het administratief reglement en het militair reglement; deze keuze is bindend voor de hele duur van de inschrijving van de betrokkenen in het reservekader van het Leger;

    - de mandatarissen bedoeld in punt 5, B), van dit reglement.

  4. De mandaathouders van de Nationale Bank van België kunnen geen onderscheiding krijgen indien ze bij de laatste functioneringsevaluatie de eindvermelding "onvoldoende" toegekend kregen.

  5. De 5 of 6 mandaatjaren (in functie van het soort mandaat) hebben betrekking op ononderbroken mandaatjaren.

    Bij opeenvolging van verschillende mandaten verwijst de toegekende onderscheiding naar het laatst uitgeoefende mandaat.

    1. In geval van vervroegd vertrek voor het einde van het mandaat of in geval van een mandaat met een kortere duur kan de mandaathouder een onderscheiding krijgen die onmiddellijk lager is in de gecombineerde hiërarchie van de Nationale Orden, op voorwaarde dat hij de functie gedurende minstens 3 jaren heeft uitgeoefend.

    2. Iedere mandaathouder van de Nationale Bank van België die een eervolle onderscheiding toegekend zou krijgen die lager is dan dewelke waarop hij aanspraak zou kunnen maken ingevolge zijn oorspronkelijk reglement (in functie van zijn titel, klasse en leeftijdsklasse), kan erom verzoeken dat hem dit hogere ereteken wordt toegekend. Voor het overige is hij op het einde van zijn mandaat, wanneer hij zijn vroegere functie weer opneemt, opnieuw onderworpen aan zijn oorspronkelijk reglement. In dit geval is artikel 7, § 1, van de wet van 1 mei 2006 betreffende de toekenning van eervolle onderscheidingen in de Nationale Orden van toepassing.

    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT