Koninklijk besluit tot bepaling van het bedrag dat vanuit de subsidies van de Nationale Loterij wordt toegekend aan het ' Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité - afgekort B.O.I.C ' voor de periode van 2017 tot en met 2020, de 14 décembre 2016

Artikel 1. In toepassing van artikel 22, eerste lid, van de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij, worden de activiteiten van de VZW " Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité " beschouwd als doeleinden van openbaar nut.

Voor de jaren 2017 tot en met 2020 wordt een jaarlijkse subsidie van 1.855.000 euro toegekend aan het " Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité ", ten laste van de subsidies van de Nationale Loterij, en dit in het kader van de voorbereiding, de selectie en zending van de atleten naar multidisciplinaire competities, waaronder de Winterspelen van 2018 en Olympische Spelen van 2020.

Art. 2. De jaarlijkse subsidies zijn betaalbaar in vier gelijke schijven, telkens te verrichten in de loop van elk kwartaal van het jaar in kwestie.

Art. 3. Op het einde van ieder jaar brengt het " Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité " de Nationale Loterij op de hoogte van de manier waarop de ontvangen subsidie werd gebruikt.

De Nationale Loterij mag de aanwending van de toegekende bedragen ter plekke controleren.

Art. 4. De artikelen 121 tot 124 van de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat zijn van toepassing op de subsidie bedoeld in artikel 1, tweede lid.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2017.

Art. 6. De Minister bevoegd voor de Nationale Loterij is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 14 december 2016.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Begroting,

Mevr. S. WILMES

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij, inzonderheid artikel 22, eerste lid;

Gelet op de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT