Koninklijk besluit ter wijziging van verschillende koninklijke besluiten betreffende de veiligheid van de scheepvaart, de 26 janvier 2020

HOOFDSTUK I. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement

Artikel 1. In artikel 2 van de bijlage XII van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement, vervangen door het koninklijk besluit van 23 oktober 2001, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. De bepaling onder 3° wordt vervangen als volgt:

    "3° "erkende mobiele satellietdienst" betekent elke dienst die werkt door middel van een satellietsysteem en wordt erkend door de Internationale Maritieme Organisatie, met het oog op het gebruik ervan in het wereldwijd maritiem nood- en veiligheidssysteem (GMDSS)."

  2. De bepaling onder 6° wordt vervangen als volgt:

    "6° "zeegebied A3": een zone, met uitsluiting van de zeegebieden A1 en A2, gelegen binnen het dekkingsgebied van een erkende mobiele satellietdienst en waarbinnen de alarmfunctie ASN permanent beschikbaar is;"

    Art. 2. In artikel 4 van de bijlage XII van hetzelfde koninklijk besluit, vervangen door het koninklijk besluit van 23 oktober 2001, wordt het woord "INMARSAT" vervangen door de woorden "van een erkende mobiele satellietdienst".

    HOOFDSTUK II. - Wijziging van het koninklijk besluit van 12 november 1981 betreffende voorschriften voor passagiersschepen die geen internationale reis maken en die uitsluitend in een beperkt vaargebied langs de kust varen

    Art. 3. In artikel 1, punt 4, van het koninklijk besluit van 12 november 1981 betreffende voorschriften voor passagiersschepen die geen internationale reis maken en die uitsluitend in een beperkt vaargebied langs de kust varen, gewijzigd door het koninklijk besluit van 11 maart 2002, worden de woorden "geostationaire INMARSAT-satelliet" vervangen door de woorden "erkende mobiele satellietdienst ".

    HOOFDSTUK III. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 23 oktober 2001 betreffende de invoering van een geharmoniseerde veiligheidsregeling voor vissersvaartuigen en tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement

    Art. 4. In Hoofdstuk IX van de Bijlage I van het koninklijk besluit van 23 oktober 2001 betreffende de invoering van een geharmoniseerde veiligheidsregeling voor vissersvaartuigen en tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement, vervangen door het koninklijk besluit van 16 januari 2004, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. In voorschrift 2, § 1, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    a)...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT