Koninklijk besluit op de Deposito- en Consignatiekas, inzonderheid op de consignaties in valuta's, de 4 mai 2020

Artikel 1. De Deposito- en Consignatiekas aanvaardt alleen geconsigneerde bedragen in euro.

Als de consignatiegever om eender welke reden verplicht is een ander goed dan een bedrag in euro te consigneren, maakt hij dit goed eerst te gelde of zet hij dit om in euro.

In afwijking van het eerste lid aanvaardt de Deposito- en Consignatiekas consignaties in effecten voor deze categorieën:

  1. door de wet opgelegde consignaties in effecten;

  2. gezamenlijke borgtochten.

Geconsigneerde effecten die zonder waarde zijn, worden van rechtswege geschrapt.

Art. 2. De Minister van Financiën bepaalt de relevante gegevens en stukken die de consignatiegever op het ogenblik van de consignatie meedeelt.

De indiener van het dossier deelt voor iedere bij het dossier betrokken natuurlijke persoon het rijksregisternummer en voor iedere bij het dossier betrokken rechtspersoon het KBO-nummer mee en, voor buitenlanders, hun equivalente officiële identificatienummers.

Art. 3. De Minister van Financiën bepaalt welke stukken noodzakelijk zijn voor de vrijgave van consignatie.

Art. 4. De Minister van Financiën bepaalt de interestvoet voor consignaties bij de Deposito- en Consignatiekas, alsook de berekening, de aanrekening en de storting van deze interesten.

Art. 5. Alle op 31 december 2019 bestaande geconsigneerde bedragen in vreemde munten worden omgezet in euro op 31 december 2019.

De omzetting van vreemde munten in euro geschiedt volgens de marktkoersen van de 31 december 2019.

Art. 6. Het ministerieel besluit van 27 maart 1935 tot uitvoering van het koninklijk besluit nr. 150 van 18 maart 1935, tot samenschakeling van de wetten betreffende de inrichting en de werking van de Deposito- en Consignatiekas, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 20 mei 1964 en de ministeriële besluiten van 3 april 1963, 15 december 1965, 9 september 1971, 16 april 1973, 18 december 2001, 9 mei 2007 en 21 februari 2017, wordt opgeheven.

Art. 7. De minister bevoegd voor Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 4 mei 2020.

FILIP

Van Koningswege...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT