Koninklijk besluit houdende dringende maatregelen inzake voedselhulp voor de doelgroep van gebruikers van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn voor het tweede semester van het jaar 2022 en voor het jaar 2023, de 11 septembre 2022

Artikel 1. Een toelage wordt toegekend aan de openbare centra voor maatschappelijk welzijn om de meest kwetsbare mensen de kans te geven om voedsel en basishygiènemateriaal ter bescherming van COVID-19 te kopen.

Dit doel kan bereikt worden door de verdeling van:

  1. voedselpakketten

  2. bereide maaltijden

  3. aankoopbonnen uitsluitend bestemd voor de aankoop van voedings- en niet alcoholische drankwaren. Aankoopbonnen die een ruimer gebruik toelaten komen niet in aanmerking.

  4. basishygiènemateriaal ter bescherming van COVID-19.

Art. 2. § 1. Voor de verwezenlijking van de doelstellingen beoogd in artikel 1 wordt een toelage van 2.999.999 (twee miljoen negenhonderd negenennegentig duizend negenhonderd negenennegentig) euro toegekend aan de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Deze toelage wordt aangerekend op het krediet ingeschreven op de algemene uitgavenbegroting voor het jaar 2022, sectie 44, organisatieafdeling 55/1, basisallocatie 44.55.11.43.52.01.

§ 2. De toelage bedoeld in § 1 wordt onder de centra verdeeld overeenkomstig de volgende verdeelsleutel:

- 75 % op basis van het aantal gerechtigden op een leefloon als bedoeld door de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie of op een financiële maatschappelijke hulp terugbetaald door de Staat in het kader van artikel 5 van de wet van 2 april 1965 betreffende het ten laste nemen van de steun verleend door de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in de gemeente op datum van 1 januari 2021;

- 25 % op basis van het aantal rechthebbenden op een verhoogde verzekeringstegemoet-koming als bedoeld in artikel 37, § 19, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, in de gemeente op 1 januari 2021.

De verdeling per centrum wordt als bijlage bij dit besluit gevoegd.

Art. 3. § 1. Een voorschot van 75% van het op basis van artikel 2, § 2, berekende bedrag, wordt betaald na publicatie van dit besluit.

§ 2. Een saldo van ten hoogste 25% van het op basis van artikel 2, § 2, berekende bedrag, wordt uitgekeerd aan het centrum na goedkeuring van een eindverslag ingediend zoals bepaald in § 3..

§ 3. Met het oog op de verantwoording van de toelage, bezorgt het centrum vóór 28 februari 2024 een elektronisch verslag, met een lijst van de begunstigden en het toegekende bedrag per persoon.

§ 4. De niet-gebruikte of niet-verantwoorde bedragen zullen ten laatste op 1 november 2024 aan de Staat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT