Koninklijk besluit houdende de deeltijdse stage, de terbeschikkingstelling tijdens een crisis en de expertise-uitwisseling, de 10 novembre 2022

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 19 november 1998 betreffende de verloven en afwezigheden toegestaan aan de personeelsleden van de rijksbesturen

Artikel 1. In artikel 1, § 2, van het koninklijk besluit van 19 november 1998 betreffende de verloven en afwezigheden toegestaan aan de personeelsleden van de Rijksbesturen, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 21 augustus 2022, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid wordt de bepaling onder 8° opgeheven;

  2. in het tweede lid worden de woorden "ten belope van de helft en ten belope van één vijfde van de prestaties" opgeheven.

    HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 25 april 2005 tot vaststelling van de voorwaarden voor de indienstneming bij arbeidsovereenkomst in sommige overheidsdiensten

    Art. 2. In artikel 2 van het koninklijk besluit van 25 april 2005 tot vaststelling van de voorwaarden voor de indienstneming bij arbeidsovereenkomst in sommige overheidsdiensten, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 23 oktober 2022, worden tussen het eerste en het tweede lid twee leden ingevoegd, luidende:

    "Onverminderd het eerste lid, 3°, kan de directeur-generaal van het directoraat-generaal Rekrutering en Ontwikkeling van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning studenten die in het laatste jaar zitten van de studies voor het vereiste diploma of getuigschrift volgens de voorwaarden bedoeld in artikel 17 § 1, D, eerste lid, van het koninklijk besluit van 2 oktober 1937 houdende het statuut van het Rijkspersoneel toelaten tot een contractuele selectie.

    De voorwaarde bedoeld in het eerste lid, 4°, is niet van toepassing op de op pensioen gestelde Rijksambtenaren die in dienst worden genomen onder een arbeidsovereenkomst met een maximumduur van één jaar voor functies die na een contractuele of statutaire selectie niet ingevuld werden. Ze worden in dienst genomen in de graad of klasse van de te begeven functie die hoogstens dezelfde graad of klasse heeft als degene waarin de rijksambtenaar op pensioen is gesteld. De arbeidsovereenkomst kan worden verlengd voor een periode van maximum één jaar, mits akkoord van de bevoegde minister."

    HOOFDSTUK 3. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 15 januari 2007 betreffende de mobiliteit van de statutaire ambtenaren in het federaal administratief openbaar ambt

    Art. 3. In het opschrift van het koninklijk besluit van 15 januari 2007 betreffende de mobiliteit van de statutaire ambtenaren in het federaal administratief openbaar ambt worden de woorden "betreffende de mobiliteit van de statutaire ambtenaren in het federaal administratief openbaar ambt" vervangen door de woorden "houdende de mobiliteit en terbeschikkingstelling van personeel van het federaal administratief openbaar ambt ".

    Art. 4. In artikel 1 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. de bepaling onder 5° wordt vervangen als volgt:

    "5° directeur-generaal: de directeur-generaal Rekrutering en Ontwikkeling van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning."

  4. het artikel wordt aangevuld met een bepaling onder 14°, luidende:

    "14° instantie: administratieve overheden, publiekrechtelijke rechtspersonen en privaatrechtelijke rechtspersonen, belast met opdrachten van algemeen belang, die niet onder het toepassingsgebied van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken vallen."

    Art. 5. In artikel 5, eerste lid, van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 16 december 2021, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in de bepaling onder 1° wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "het directoraat-generaal";

  6. in de bepaling onder 2° wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "het directoraat-generaal";

  7. in de bepaling onder 3° worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal".

    Art. 6. In artikel 6 van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 30 september 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. in het eerste lid wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal";

    2. in het tweede lid worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal";

    3. in het tweede en derde lid worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal".

      Art. 7. In artikel 7 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 30 september 2012, wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal".

      Art. 8. In artikel 11, eerste lid, 3°, van hetzelfde besluit worden de woorden "wervingsexamen of een vergelijkende selectie georganiseerd door SELOR" vervangen door de woorden "wervingsexamen, een vergelijkende of doorlopende selectie georganiseerd door het directoraat-generaal".

      Art. 9. In artikel 13 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    4. in het eerste lid, 1° en 2°, wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "het directoraat-generaal";

    5. in het tweede lid worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal".

      Art. 10. In artikel 14 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    6. in het eerste lid wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal";

    7. in het tweede lid worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal";

    8. in het tweede en derde lid worden de woorden "de afgevaardigd bestuurder van SELOR" vervangen door de woorden "de directeur-generaal".

      Art. 11. In artikel 15 van hetzelfde besluit wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal".

      Art. 12. In artikel 17 van hetzelfde besluit wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "het directoraat-generaal".

      Art. 13. In artikel 18 van hetzelfde besluit wordt tussen het tweede en het derde lid een lid ingevoegd, luidende:

      "In afwijking van artikel 11, § 6, van het koninklijk besluit van 25 oktober 2013 betreffende de geldelijke loopbaan van de personeelsleden van het federaal openbaar ambt behoudt de statutair ambtenaar van een gefedereerde entiteit:

    9. zijn dienstanciënniteit, zijn graadanciënniteit of zijn klasseanciënniteit, indien hij in een graad of klasse wordt benoemd die overeenkomstig bijlage 1 van dit besluit als gelijkwaardig wordt erkend;

    10. zijn niveauanciënniteit, indien hij in hetzelfde niveau wordt benoemd dat overeenkomstig bijlage 1 van dit besluit als gelijkwaardig wordt erkend."

      Art. 14. In artikel 21 van hetzelfde besluit wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "het directoraat-generaal".

      Art. 15. In artikel 22 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    11. in het eerste lid worden de woorden "SELOR stelt, op de wijze die SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal stelt, op de wijze die ze";

    12. in het tweede lid wordt het woord "SELOR" vervangen door de woorden "Het directoraat-generaal";

    13. in het derde lid wordt het woord "SELOR"...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT