Koninklijk besluit betreffende de vergelijkbaarheid van de vergoedingen van diensten gekoppeld aan een betaalrekening en de aanduiding van de vergoedingen en van de diensten die niet aan een betaalrekening gekoppeld zijn, de 19 février 2019

HOOFDSTUK 1. - Aan een betaalrekening verbonden diensten

Afdeling 1. - De lijst en het informatiedocument betreffende de vergoedingen

Artikel 1. De lijst van de meest representatieve aan een betaalrekening verbonden diensten is vastgelegd in de bijlage bij dit besluit.

Elke dienst uit de lijst wordt gedefinieerd door een gestandaardiseerde term en een gestandaardiseerde definitie bedoeld in de bijlage bij dit besluit.

Om de vier jaar, te rekenen vanaf de bekendmaking van dit besluit, wordt de lijst bedoeld in het eerste lid geëvalueerd en desgevallend geactualiseerd.

Art. 2. Het informatiedocument betreffende de vergoedingen en de woordenlijst bedoeld in artikel VII.4/1 van het Wetboek van economisch recht bevatten de gestandaardiseerde termen en definities van de diensten uit de lijst bedoeld in artikel 1.

De betalingsdienstaanbieder stelt het informatiedocument betreffende de vergoedingen op volgens het gestandaardiseerde presentatieformat, het symbool en het gemeenschappelijk model van de uitvoeringsverordening (EU) 2018/34 van de Commissie van 28 september 2017 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen betreffende het gestandaardiseerde presentatieformat van het informatiedocument betreffende de vergoedingen en het desbetreffende gemeenschappelijke symbool, overeenkomstig Richtlijn 2014/92/EU van het Europees Parlement en de Raad.

Afdeling 2. - De vergoedingenstaat

Art. 3. De vergoedingenstaat bedoeld in artikel VII.4/2 van het Wetboek van economisch recht omvat alle vergoedingen van alle diensten verbonden aan een betaalrekening, aangerekend door de betalingsdienstaanbieder aan de consument.

De betalingsdienstaanbieder stelt een afzonderlijke vergoedingenstaat op voor elke betaalrekening die de consument aanhoudt.

Wanneer de vergoedingen aangerekend aan de consument betrekking hebben op de diensten uit de lijst bedoeld in artikel 1, gebruikt de betalingsdienstaanbieder in de vergoedingenstaat de gestandaardiseerde termen en definities uit de lijst.

De betalingsdienstaanbieder stelt de vergoedingenstaat op volgens het gestandaardiseerde presentatieformat, het symbool en het gemeenschappelijk model van de uitvoeringsverordening (EU) 2018/33 van de Commissie van 28 september 2017 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen betreffende het gestandaardiseerde presentatieformat van de vergoedingenstaat en het desbetreffende gemeenschappelijke symbool, overeenkomstig Richtlijn 2014/92/EU van het Europees Parlement en de Raad.

HOOFDSTUK 2. - Niet aan een betaalrekening verbonden diensten

Art. 4. Een keer per jaar, uiterlijk op het einde van de maand februari, verstrekt de onderneming een bewijsstuk op duurzame drager aan de consument voor elke verkregen dienst verbonden aan:

  1. een niet-gereglementeerde spaarrekening;

  2. de huur van een kluis;

  3. een termijnrekening;

  4. één of meer verrichtingen op afstand, en internetbankieren.

Het bewijsstuk kan tegelijkertijd met de vergoedingenstaat bedoeld in artikel 3 worden verstrekt voor zover het twee afzonderlijke documenten zijn.

Het bewijsstuk vermeldt per dienst of per informatie-element de eenheidsprijs van de verrichting, het aantal uitgevoerde verrichtingen gedurende het afgelopen jaar en het totaal van de jaarlijkse kosten.

Wat de interesten betreft, zijn alleen het totaal van de debet- en creditinteresten op dit document vermeld.

HOOFDSTUK 3. - Overgangsbepalingen

Art. 5. Tot 30 juni 2019 kan de prospectus...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT