Koninklijk besluit betreffende de modaliteiten en werkingskosten van de Commissie voor nucleaire voorzieningen en haar vast secretariaat, de 30 janvier 2019

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. "wet": de wet van 11 april 2003 betreffende de voorzieningen aangelegd voor de ontmanteling van de kerncentrales en voor het beheer van splijtstoffen bestraald in deze kerncentrales;

  2. "Secretariaat": het vast secretariaat opgericht door artikel 4, § 3, van de wet.

    Art. 2. Indien de leden van de Commissie voor nucleaire voorzieningen hun functie aangegeven in artikel 4, § 1, van de wet, niet meer vervullen, wordt tot hun vervanging overgegaan, van zodra hun opvolgers in hun functies zijn aangeduid, hetzij voorlopig, hetzij definitief.

    De plaatsvervangers van de leden van de Commissie voor nucleaire voorzieningen worden benoemd, op voorstel van hun hiërarchische overste, lid van de Commissie voor nucleaire voorzieningen.

    Art. 3. De werkingskosten van de Commissie voor nucleaire voorzieningen en haar Secretariaat omvatten alle kosten die de Commissie moet maken om haar opdracht te kunnen vervullen.

    Deze kosten houden onder andere in:

  3. de kosten voor studies en adviezen;

  4. de kosten van het Secretariaat:

    1. personeelskosten;

    2. huur van burelen;

    3. materiaalkosten;

  5. kosten voor abonnementen op gespecialiseerde tijdschriften en sites;

  6. zitpenningen;

  7. betaling van experten;

  8. kosten voor zendingen.

    De Commissie voor nucleaire voorzieningen stelt jaarlijks een ontwerpbudget op, laat deze goedkeuren overeenkomstig het artikel 9 van de wet en stuurt deze ten laatste voor 1 december van het voorafgaande jaar aan het betreffende boekjaar naar de kernprovisievennootschap.

    De werkingskosten van het Secretariaat worden op forfaitaire wijze vastgesteld en betaald aan de Belgische Staat.

    De kernprovisievennootschap schrijft de begrote som ten laatste op 3 januari van het betreffende boekjaar over op de ontvangstenrekening van de Commissie voor nucleaire voorzieningen.

    Jaarlijks, ten laatste vóór 31 maart van het jaar volgend op het afgelopen boekjaar, legt het Secretariaat een uitgavenstaat voor van de effectief gedane uitgaven ten opzichte van het ontwerpbudget van het afgelopen boekjaar.

    Alle facturen zijn vergezeld van de nodige bewijsstukken.

    Indien de werkelijke uitgaven de begrote som overstijgen wordt het verschil opgevraagd bij de kernprovisievennootschap. Indien de werkelijke uitgaven minder zijn dan de begrote som wordt het verschil aan haar terugbetaald.

    Art. 4. Voor de uitoefening van hun taken wordt per effectieve deelname aan een vergadering, een zitpenning van 500 euro...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT